[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 30، شماره 4 - ( 8-1400 ) ::
جلد 30 شماره 4 صفحات 147-131 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی بر شاخص‌‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی آب شیرین رودخانه‌ای شرق (Macrobrachium nipponense)
محمد اتفاق دوست1 ، حمید علاف نویریان* 1، میر مسعود سجادی1، بهرام فلاحتکار1
1- دانشگاه گیلان
چکیده:   (1229 مشاهده)
برای انجام تحقیق، 225 قطعه میگوی آب شیرین رودخانه‌‌ای شرق (Macrobrachium nipponense) با میانگین وزنی 05/40±0/1 گرم به مدت 8 هفته با پنج جیره غذایی فرموله شده، حاوی سطوح مختلف رنگدانه آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلی‌‌گرم در کیلوگرم، در آکواریوم شیشه‌‌ای نگهداری گردیدند و مورد غذادهی قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی، پس از جمع‌‌آوری همولنف و همچنین نمونه‌‌برداری از بافت‌‌های روده، عضله و بخش پوسته، شاخص‌‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده در میگوها مورد مطالعه قرار گرفتند. شاخص‌‌‌‌های بیوشیمیایی همولنف همچون اوره، ازت اوره، گلوکز، کراتینین و تری گلیسیرید با افزایش سطوح آستازانتین، کاهش یافتند درحالی‌‌که HDL و LDL به طور معنی‌‌داری افزایش پیدا نمودند (05/0>p). بااین‌وجود، اوریک اسید، کلسیم، فسفر و کلسترول تحت تأثیر تیمارهای حاوی آستازانتین قرار نگرفتند (05/0<p). تیمارهای 150 و 200 میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین، کمترین شمارش کل باکتری‌‌ها را از خود نشان دادند. باکتری‌‌های اسید لاکتیک روده نیز در تیمار 150 میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین افزایش یافت (05/0>p). محتوای کاروتنوئید کل میگوها با افزایش سطوح آستازانتین جیره غذایی، افزایش یافت (05/0>p). به طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین در جیره غذایی موجب بهبود شاخص‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی رودخانه‌ای شرق گردید و افزودن میزان 150 میلی­گرم در کیلوگرم از این رنگدانه به جیره غذایی با هدف بهبود شاخص‌‌های مذکور در این میگو پیشنهاد می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آستازانتین، کاروتنوئیدها، مکمل غذایی، متابولیسم، میگوی رودخانه‌ای شرق
متن کامل [PDF 787 kb]   (343 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/5/17 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1400/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ettefaghdoost M, Alaf Noveirian H, Falahatkar B. Influence of different dietary Astaxanthin levels on hemolymph biochemical parameters, total carotenoid content and intestinal microbial flora of the oriental river prawn, Macrobrachium nipponense. isfj 2021; 30 (4) :131-147
URL: http://isfj.ir/article-1-2521-fa.html

اتفاق دوست محمد، علاف نویریان حمید، سجادی میر مسعود، فلاحتکار بهرام. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی بر شاخص‌‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی آب شیرین رودخانه‌ای شرق (Macrobrachium nipponense). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (4) :131-147

URL: http://isfj.ir/article-1-2521-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 4 - ( 8-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645