برای انجام تحقیق، 225 قطعه میگوی آب شیرین رودخانهای شرق (Macrobrachiumnipponense) با میانگین وزنی 05/40±0/1 گرم به مدت 8 هفته با پنج جیره غذایی فرموله شده، حاوی سطوح مختلف رنگدانه آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم، در آکواریوم شیشهای نگهداری گردیدند و مورد غذادهی قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی، پس از جمعآوری همولنف و همچنین نمونهبرداری از بافتهای روده، عضله و بخش پوسته، شاخصهای بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده در میگوها مورد مطالعه قرار گرفتند. شاخصهای بیوشیمیایی همولنف همچون اوره، ازت اوره، گلوکز، کراتینین و تری گلیسیرید با افزایش سطوح آستازانتین، کاهش یافتند درحالیکه HDL و LDL به طور معنیداری افزایش پیدا نمودند (05/0>p). بااینوجود، اوریک اسید، کلسیم، فسفر و کلسترول تحت تأثیر تیمارهای حاوی آستازانتین قرار نگرفتند (05/0<p). تیمارهای 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین، کمترین شمارش کل باکتریها را از خود نشان دادند. باکتریهای اسید لاکتیک روده نیز در تیمار 150 میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین افزایش یافت (05/0>p). محتوای کاروتنوئید کل میگوها با افزایش سطوح آستازانتین جیره غذایی، افزایش یافت (05/0>p). به طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین در جیره غذایی موجب بهبود شاخصهای بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی رودخانهای شرق گردید و افزودن میزان 150 میلیگرم در کیلوگرم از این رنگدانه به جیره غذایی با هدف بهبود شاخصهای مذکور در این میگو پیشنهاد میگردد.
Ettefaghdoost M, Alaf Noveirian H, Falahatkar B. Influence of different dietary Astaxanthin levels on hemolymph biochemical parameters, total carotenoid content and intestinal microbial flora of the oriental river prawn, Macrobrachium nipponense. isfj 2021; 30 (4) :131-147 URL: http://isfj.ir/article-1-2521-fa.html
اتفاق دوست محمد، علاف نویریان حمید، سجادی میر مسعود، فلاحتکار بهرام. مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی بر شاخصهای بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی آب شیرین رودخانهای شرق (Macrobrachium nipponense). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (4) :131-147
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است