این مطالعه با هدف تعیین امکان تولید پخشینه رژیمی با استفاده از ژلاتین حاصل از پوست کپور نقرهای پرورشی و پکتین و مقایسه اثر غلظتهای مختلف ژلاتین و پکتین بر کیفیت رنگ پخشینه کم چرب، تغییرات شیمیایی و میکروبی طی نگهداری در یخچال انجام شد. شش تیمار با غلظتها و نسبتهای مختلف ژلاتین ماهی به پکتین تهیه شد.آزمایشهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی شامل اسیدیته، pH، شمارش کلی باکتریها، باکتریهای سرمادوست، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر و تعیین عمر ماندگاری در دمای یخچال بود.اسیدیته و pH اختلاف معنیدار بین تیمارهای مختلف نشان ندادند. تیمارهای آزمایشی به مدت 4 هفته از ویژگی رنگ و میکروبی قابل پذیرش برخوردار بودند. اسیدیته و ویژگیهای میکروبی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیدار نشان ندادند. بین تیمارهای آزمایشی از نظر رنگ نیز اختلاف معنیدار مشاهده نگردید. نتایج نشان داد که ژلاتین اسیدی استحصالی از پوست کپور نقرهای میتواند در ترکیب با پکتین، امکان تولید پخشینه رژیمی را فراهم نماید. مقدار 4 درصد ژلاتین ماهی و پکتین، به نسبت مساوی، برای تولید پخشینه کمچرب پیشنهاد میشود.
Jalili H, Seifzadeh M. Production of dietary low-fat spread using pectin and gelatin extracted from silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) skin and its evaluation during 5 weeks at refrigerated storage. isfj 2021; 30 (6) :145-156 URL: http://isfj.ir/article-1-2560-fa.html
جلیلی حسن، سیف زاده مینا. مقاله علمی – پژوهشی: تهیه پخشینه رژیمی با استفاده از پکتین و ژلاتین حاصل از پوست کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) و ارزیابی آن طی پنج هفته نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (6) :145-156
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است