[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 31، شماره 2 - ( 4-1401 ) ::
جلد 31 شماره 2 صفحات 81-63 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل اکسیداسیون روغن کبد ماهی تون زرد باله (Thunnus albacares) با استفاده از عصاره هیدروالکلی جلبک‌ Nannochloropsis oculata از طریق آنالیز سطح پاسخ
مهدی شریفی اصل، لاله رومیانی*
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده:   (87 مشاهده)
در این مطالعه در بخش اول شرایط بهینه استخراج عصاره (دماهای 50، 70 و 90 درجه سانتی‌‌گراد، مدت زمان 20، 70 و 120 دقیقه و نسبت ماده خشک به حلال 10، 20 و 30 میلی‌‌لیتر بر گرم) جلبک (Nannochloropsis oculata) مورد بررسی قرار گرفت. میزان فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی عصاره‌‌های جلبکی در بخش اول به‌وسیله اندازه‌‌گیری قدرت مهار رادیکال  DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) اندازه‌‌گیری شد. در بخش دوم تأثیر افزودن عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس در غلظت‌‌های 0، 350، 550 و 1000 میلی‌‌گرم در لیتر در کاهش فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی به روغن کبد ماهی تون زرد باله مورد بررسی قرار گرفت. تیمار زمان 120 دقیقه، درجه حرارت 70 درجه‌‌ سانتی‌‌گراد، نسبت ماده خشک به حلال 30 میلی‌‌لیتر بر گرم بالاترین بازده عصاره را از نظر مهار رادیکال‌‌های آزاد داشت. طول دوره نگهداری 56 روز بود و پارامترهای پراکسید، تیوباربیتیوریک‌‌‌‌اسید و پی-آنیسیدین در روغن ماهی تون اندازه‌‌گیری شدند. بالاترین قدرت آنتی‌‌اکسیدانی در غلظت 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر (55/0 ± 45/85 درصد) اندازه‌‌گیری شد. مقادیر شاخص پراکسید، TBA وp-anisidine  روغن ماهی تون با افزایش زمان نگهداری روندی افزایشی داشت و در روز 56 به بالاترین میزان خود رسید. تیمار شاهد، بالاترین و تیمار روغن‌‌ماهی دریافت کننده 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر عصاره هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس کمترین سطح شاخص‌‌های اکسیدانی را داشت. با توجه به نتایج تیمارهای دریافت‌‌کننده عصاره‌‌ هیدروالکلی جلبک نانوکلروپسیس فاکتور حفاظتی و قدرت آنتی‌‌اکسیدانی بالاتری در مقایسه BHT داشتند که نشان می‌‌دهد، عصاره جلبکی در هر سه غلظت 350، 550 و 1000 میلی‌‌گرم بر لیتر به‌خوبی می‌‌توانند جایگزین ترکیبات سنتتیک باشد.
واژه‌های کلیدی: بهینه‌‌سازی، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی، عصاره هیدروالکلی، نانوکلروپسیس، روغن ماهی تون زرد باله
متن کامل [PDF 1072 kb]   (27 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1400/9/17 | پذیرش: 1401/4/10 | انتشار: 1401/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sharifi M, romiani L. Oxidation control of tuna (Thunnus albacares) liver oil using Nannochloropsis oculata extract by a response surface analysis. isfj. 2022; 31 (2) :63-81
URL: http://isfj.ir/article-1-2563-fa.html

شریفی اصل مهدی، رومیانی لاله. مقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل اکسیداسیون روغن کبد ماهی تون زرد باله (Thunnus albacares) با استفاده از عصاره هیدروالکلی جلبک‌ Nannochloropsis oculata از طریق آنالیز سطح پاسخ. مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (2) :81-63

URL: http://isfj.ir/article-1-2563-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 2 - ( 4-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4419