[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 31، شماره 6 - ( 12-1401 ) ::
جلد 31 شماره 6 صفحات 105-95 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر محافظتی عصاره اتانولی پوست انار (Punica granatum) بر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در معرض کادمیوم
سیده شهربانو جعفری1 ، راهله رهباریان* 2، محمد نقره ی3
1- دانشگاه اصفهان
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران، ا
3- پیام نور تهران، ایران
چکیده:   (565 مشاهده)
کادمیوم (Cd) فلز سنگینی است که به دلیل نیمه عمر بالا در خاک و حلالیت زیاد در آب یک آلوده‌کننده قوی به‌حساب می‌آید. این فلز سمی و ماده اصلی آلوده‌کننده اکوسیستم‌های آبی است. در تحقیق حاضر، اثر افزودن عصاره پوست انار در جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر مهار آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از مسمومیت تجربی با کادمیوم ارزیابی شده است. در این مطالعه، ماهیان با وزن متوسط 70 گرم به ‌طور تصادفی در پنج گروه بیست عددی تقسیم شدند. گروه اول، بدون دریافت هیچ افزودنی به ‌عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. دومین گروه ماهیان تنها در معرض کلرید کادمیوم (5 میلی‌گرم در لیتر) قرار داده شدند. گروه‌های سوم، چهارم و پنجم علاوه بر کادمیوم (5 میلی‌گرم در لیتر)، به‌ترتیب غلظت‌های 1، 2 و 4 درصد عصاره پوست انار را نیز دریافت کردند. پس از اتمام دوره آزمایش که 140 روز بود، خونگیری از نمونه‌ها انجام شد. سپس فاکتورهای بیوشیمیایی موجود در سرم خون هر یک از نمونه‌ها اندازه‌گیری شد. ارزیابی فعالیت شاخص‌های آنزیمی نشان داد که مصرف کادمیوم باعث کاهش معنی‌دار میزان فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) می‌شود درحالی‌که میزان مالون دی آلدهید (MDA) به‌ طور معنی‌دار افزایش یافت (05/0>p). همچنین نتایج نشان داد افزودن غلظت‌های افزایشی (1، 2 و 4 درصد) عصاره پوست انار، باعث افزایش معنی‌دار فعالیت آنزیم‌های SOD، GPX و میزان TAC شد درحالی‌که میزان MDA در مقایسه با گروه تحت تیمار با کادمیوم کاهش یافت (05/0> p). بنابراین، به‌نظر می‌رسد که استفاده از عصاره پوست انار به عنوان یک مکمل غذایی، برای کاهش اثرات مسمومیت تجربی ناشی از کادمیوم در ماهی کپور معمولی می‌تواند مفید باشد، هر چند به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.
واژه‌های کلیدی: آسیب اکسیداتیو، عصاره انار، کادمیوم، ماهی کپور معمولی
متن کامل [PDF 720 kb]   (522 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و بيماريهاي آبزيان
دریافت: 1401/3/12 | پذیرش: 1399/5/10 | انتشار: 1402/1/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari S, Rahbarian R, Noghreie M. Protective effect of pomegranate peel (Punica granatum) ethanolic extract on common carp (Cyprinus carpio) exposed to cadmium. isfj 2023; 31 (6) :95-105
URL: http://isfj.ir/article-1-2614-fa.html

جعفری سیده شهربانو، رهباریان راهله، نقره ی محمد. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر محافظتی عصاره اتانولی پوست انار (Punica granatum) بر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در معرض کادمیوم. مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (6) :95-105

URL: http://isfj.ir/article-1-2614-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 6 - ( 12-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645