[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 31، شماره 4 - ( 8-1401 ) ::
جلد 31 شماره 4 صفحات 71-53 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر لاکتوباسیلوس رامنوسوس (Lactobacillus rhamnosus) ریزپوشانی شده با آلژینات/کیتوزان به دو روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی قزل‌‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
سیدعبدالحمید حسینی* 1، پریتا کوچنین2 ، مجتبی علیشاهی3 ، تکاور محمدیان3 ، محمد ذاکری2
1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی شهید مطهری یاسوج
2- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
3- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (784 مشاهده)
فن‌‌آوری ریزپوشانی یکی از جدیدترین روش‌‌ها برای افزایش پایداری پروبیوتیک‌‌هاست. در این مطالعه تأثیر لاکتوباسیلوس رامنوسوس ریزپوشانی شده با آلژینات/کیتوزان به دو روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی قزل‌‌آلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، 600 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 82/0±53/25 گرم به 5 تیمار در 3 تکرار تقسیم شدند. تیمار 1و 2 به ترتیب شامل: باکتری ریزپوشانی شده به روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی، تیمار 3: آلژینات/کیتوزان بدون حضور باکتری، تیمار 4:  باکتری به تنهایی و تیمار 5 شاهد. ماهیان به مدت 60 روز با جیره‌های آزمایشی تغذیه شده و پس از آن 15 روز با غذای فاقد پروبیوتیک غذادهی شدند. نمونه‌‌گیری در روزهای صفر، 30، 60 و 75 انجام و شاخص‌‌های ضریب تبدیل غذایی، میزان کارایی پروتئین، ضریب رشد ویژه، فاکتور وضعیت و درصد افزایش وزن بدن و همچنین آنزیم‌‌های گوارشی لیپاز، پروتئاز، تریپسین و کموتریپسین مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهترین ضریب تبدیل غذایی در روز 30 در تیمار 2 (03/0±93/0) و در روز 60 در تیمار 1 (14/0±30/1) و 2 (06/0±31/1) مشاهده شد، که دارای اختلاف معنی‌دار با تیمار شاهد بودند (05/0>p). میزان کارایی پروتئین و فاکتور وضعیت نیز در تیمارهای ریزپوشانی شده نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود که این افزایش در مورد تیمار 2 معنی‌‌دار بود (05/0>p). همچنین بالا بودن میزان لیپاز و پروتئاز در تیمارهای ریزپوشانی شده نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. نتایج نشان داد ریزپوشانی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس به روش امولسیون داخلی تا حدودی باعث بهبود شاخص‌‌های رشد، تغذیه و آنزیم‌‌های گوارشی ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان شده و می‌‌تواند به عنوان روشی موثر جهت بهبود کارایی پروبیوتیک‌‌ها استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: ریزپوشانی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، آلژینات/کیتوزان، ژلاسیون یونی، امولسیون داخلی، آنزیم‌‌های گوارشی
متن کامل [PDF 914 kb]   (843 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1401/5/8 | پذیرش: 1401/8/10 | انتشار: 1401/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hosseini S A, kochanian P, alishahi M, mohammadian T, zakeri M. Effect of Lactobacillus rhamnosus microencapsulated by alginate/chitosan in two ways, ionic gelation and internal emulsification on growth and nutrition performance and digestive enzymes activity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj 2022; 31 (4) :53-71
URL: http://isfj.ir/article-1-2635-fa.html

حسینی سیدعبدالحمید، کوچنین پریتا، علیشاهی مجتبی، محمدیان تکاور، ذاکری محمد. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر لاکتوباسیلوس رامنوسوس (Lactobacillus rhamnosus) ریزپوشانی شده با آلژینات/کیتوزان به دو روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی قزل‌‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (4) :53-71

URL: http://isfj.ir/article-1-2635-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 4 - ( 8-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645