[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 32، شماره 5 - ( 10-1402 ) ::
جلد 32 شماره 5 صفحات 94-79 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزش غذایی، فیتوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مخلوط ماکروجلبک‌های قهوه‌ای Sargassum ilicifolium، Nizimuddinia zanardini،Cystoseira indica و Padina australis
اشکان اژدری* 1، پریا اکبری2
1- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار، چابهار، ایران
2- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده:   (345 مشاهده)
تحقیق حاضر با هدف بررسی ارزش غذایی (ترکیب تقریبی، اسید آمینه و اسید چرب)، فیتوشیمیایی (استرول، فنل و فلانووئید) و فعالیت آنتی‌اکسیدانی (دی‌فنیل پیکریل هیدرازیل؛ DPPH) عصاره آبی مخلوط ماکروجلبک‌های قهوه‌ایSargassum ilicifolium، Nizimuddinia zanardini، Cystoseira indica و Padina australis بود. در این مطالعه، پس از جمع‌آوری ماکروجلبک‌ها، آنها شستشو و خشک شدند و سپس به نسبت کمی 1:1:1 با هم ترکیب و به صورت پودر در آمدند. میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، خاکستر و رطوبت بهترتیب 38/6، 30/1، 86/0،10/5 و 20/2 و 46/85 گرم در 100 گرم وزن تر مخلوط و میزان انرژی خام 86/4238 کالری بر گرم مخلوط بود. اسیدهای چرب اشباع شده غالب در مخلوط ماکروجلبک‌های مورد آزمایش بهترتیب اسید پالمیتیک (89/0±11/15 درصد)، مریستیک اسید (28/0±51/10درصد) و اسید استئاریک (43/0±54/8 درصد) بود. از بین اسیدهای چرب بلند زنجیره اشباع‌نشده (PUFA)، بهترتیب آراشیدونیک‌ اسید (23/4±48/20 درصد)، لینولئیک اسید (12/6±32/18 درصد) و آلفا‌لینولنیک اسید (78/0±50/6 درصد) غالب بود. مجموع اسید آمینه ضروری و غیر‌ضروری به‌ترتیب 88/7 و 41/11 اسید آمینه بر 100 گرم نمونه بود. گلوتامیک اسید (02/0±12/4 اسید آمینه بر 100 گرم نمونه)، اسید آسپارتیک (05/0±71/1‌گرم اسید‌آمینه بر 100 گرم نمونه) و سرین (09/0±64/1 گرم اسید ‌آمینه بر 100 گرم نمونه) بهترتیب جزو اسید‌ آمینه غیر‌ضروری غالب بود. استرول غالب سیتوستانول بود. میزان استرول کل 18/12± 54/234 میلی‌گرم بر 100 گرم ماده خشک بود. میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی مخلوط به‌ترتیب، /7±46/83 میلی‌گرم اسید گالیک بر گرم عصاره، 98/0±01/10 میلی‌گرم کوئرستین بر گرم عصاره خشک و 28/11±87/1323 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره بود. در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که به دلیل وجود اسیدهای چرب PUFA، تعادل بین اسیدهای آمینه غیرضروری و ضروری، استرول و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، استفاده از مخلوط ماکروجلبک‌های قهوه‌ای S. ilicifolium، N. zanardini، C. indica و P. australis در صنایع غذایی و دارویی، توصیه می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: عصاره ماکروجلبک، ارزش غذایی، استرول، فنل، وضعیت آنتی‌اکسیدانی
متن کامل [PDF 686 kb]   (179 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/8/27 | پذیرش: 1402/10/10 | انتشار: 1402/12/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ajdri A, Akbary P. Nutitional value, phytochemical, and antioxidant status of a mixed extract of brown macroalgae Sargassum ilicifolium, Nizimuddinia zanardini, Cystoseira indica, and Padina australis. isfj 2023; 32 (5) :79-94
URL: http://isfj.ir/article-1-2765-fa.html

اژدری اشکان، اکبری پریا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزش غذایی، فیتوشیمیایی و وضعیت آنتی‌اکسیدانی مخلوط ماکروجلبک‌های قهوه‌ای Sargassum ilicifolium، Nizimuddinia zanardini،Cystoseira indica و Padina australis. مجله علمي شيلات ايران. 1402; 32 (5) :79-94

URL: http://isfj.ir/article-1-2765-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 5 - ( 10-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645