[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 2 - ( 4-1403 ) ::
جلد 33 شماره 2 صفحات 86-77 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات افزودن اسید بوتیریک و پروبیوتیک Lactobacillus plantarum جیره غذایی بر شاخص‌های رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی و آنتی‌اکسیدانی ماهی شانک زردباله عربی (Acanthopagrus arabicus Iwatsuki, 2013)
رحیم اصولی1 ، پریتا کوچنین1 ، منصور طرفی موزان زاده 2، تکاور محمدیان3 ، وحید یاوری1
1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
2- پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
3- گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده:   (252 مشاهده)
یک مطالعه 70 روزه برای بررسی اثرات مکمل‌های غذایی اسید بوتیریک و پروبیوتیک Lactobacillus plantarum بر رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و آنتی‌اکسیدانی در ماهی زردباله عربی (Acanthopagrus arabicus) انجام شد. از اسید بوتیریک (BA) و پروبیوتیک L. plantarum برای طراحی شش خوراک آزمایشی به شرح ذیل استفاده شد: 1-شاهد (جیره بدون مکمل)، 2- نیم درصد اسید بوتیریک (BA 0.5) ، 3-یک درصد اسید بوتیریک (BA 1.0)، 4- پروبیوتیک (CFU/g 1.6 × 108) 5- نیم درصد اسید بوتیریک و پروبیوتیک (PRO+BA0.5)،6- یک درصد اسید بوتیریک و پروبیوتیک (PRO+BA1.0). پانصد و چهل ماهی با وزن اولیه 1/0 ± 7/2 گرم در 18 مخزن پلی اتیلن (300 لیتر) توزیع شدند. ماهی‌ها با جیره‌های آزمایشی سه بار در روز تا حد سیری تغذیه شدند و مطمئن می شدند که هیچ خوراکی در کف مخازن باقی نمی ماند. دمای آب و شوری آب به‌ترتیب 3/31 درجه سانتی‌گراد و 46 گرم در لیتر بود. ماهی‌های تغذیه شده با جیره‌های شاهد و پروبیوتیک نسبت به سایر گروه‌ها سرعت رشد و ضریب تبدیل غذایی بالاتری داشتند. ماهیان گروه PRO-BA1 طول کل بیشتری نسبت به سایر گروه‌ها داشتند. سطح گلوتاتیون در کبد ماهیان تغذیه شده با شاهد و PRO-BA0.5 بیشتر از سایر تیمارها بود. فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در ماهیان تغذیه شده با جیره BA 1.0 کمتر از سایر تیمارها بود. فعالیت کاتالاز در ماهیان تغذیه شده با مخلوط پروبیوتیک و بوتیریک اسید بیشتر از سایر گروه‌ها بود. یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که گنجاندن بوتیریک اسید در رژیم غذایی به‌تنهایی ممکن است رشد را در A. arabicus کاهش دهد، اما استفاده از مخلوط پروبیوتیک و اسید بوتیریک در هر دو سطح 5/0 و 1 درصد می‌تواند ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را در این گونه بهبود بخشد. به‌نظر می‌رسد، مقدار اسید بوتیریک مورد استفاده در این مطالعه بالاتر از مقادیر مذکور برای ماهیان گوشتخوار است.
واژه‌های کلیدی: اسید بوتیریک، شاخص‌های رشد، شانک زردباله عربی، Lactobacillus plantarum
متن کامل [PDF 675 kb]   (94 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/11/29 | پذیرش: 1403/4/10 | انتشار: 1403/5/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Oosooli R, Kochanian P, Torfi Mozanzadeh M, Mohammadian T, Yavari V. Effects of dietary butyric acid and probiotic (Lactobacillus plantarum) on growth performance, digestive and antioxidant activities of Arabian yellowfin seabream (Acanthopagrus arabicus Iwatsuki, 2013). isfj 2024; 33 (2) :77-86
URL: http://isfj.ir/article-1-2790-fa.html

اصولی رحیم، کوچنین پریتا، طرفی موزان زاده منصور، محمدیان تکاور، یاوری وحید. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات افزودن اسید بوتیریک و پروبیوتیک Lactobacillus plantarum جیره غذایی بر شاخص‌های رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی و آنتی‌اکسیدانی ماهی شانک زردباله عربی (Acanthopagrus arabicus Iwatsuki, 2013). مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (2) :77-86

URL: http://isfj.ir/article-1-2790-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 2 - ( 4-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4660