[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 2 - ( 4-1403 ) ::
جلد 33 شماره 2 صفحات 43-33 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اختلافات جدایه‌های بالینی و غذایی باکتری Listeria monocytogenes در میزان بیان ژن‌های inlA، hly، lmo1634، lmo1847، sigB و prfA در محیط آبگوشت میگو
اسماعیل عبداله زاده1 ، امید جعفری1 ، محمد حسن زاده صابر1
1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده:   (615 مشاهده)
Listeriosis یک بیماری مهم با نرخ مرگ‌ومیر بالاست (تا 30 درصد) که باکتری Listeria monocytogenes آن را ایجاد می‌کند. امروزه، تحقیقات نشان می‌دهد، باکتری L. monocytogenes در محصولات شیلاتی شیوع دارد. لذا، بررسی و کنترل بیان ژن‌های بیماری‌زا و ژن‌های عامل چسبندگی سویه‌های مختلف این باکتری در مواد غذایی حائز اهمیت است. در مطالعه حاضر، میزان بیان ژن‌های inlA، hly، lmo1634، lmo1847، sigB و prfA در دو سویه مختلف غذایی و بالینی L. monocytogenes تحت تاثیر نمک طعام و آبلیمو در آبگوشت میگو مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که میزان بیان prfA در تیمارهای مرتبط با سویه بالینی به صورت معنی‌داری بیشتر از میزان بیان در سویه غذایی بود (05/0p<). به طور مشابه، میانگین بیان هر دو ژن عامل چسبندگی (lmo1847 و lmo1634) و ژن عامل استرس (sigB) برای سویه بالینی به صورت معنی‌داری بیشتر از سویه غذایی بود. نقش آبلیمو در افزایش بیان ژن‌های بیماری‌زایی و چسبندگی در دو جدایه غذایی و بالینی به صورت معنی‌داری بیشتر از سطوح مختلف نمک طعام بود (05/0p<). در مجموع، می‌توان اظهار داشت که میزان بیان ژن‌های کلیدی چسبندگی و بیماری‌زایی تحت تاثیر نگهدارنده‌ها و استرس‌های محیطی در سویه‌های مختلف L. monocytogenes متفاوت است.
واژه‌های کلیدی: Listeria monocytogenes، تنظیم رونویسی ژن، میگو، بیماری‌زایی
متن کامل [PDF 565 kb]   (221 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي آبزيان
دریافت: 1403/1/21 | پذیرش: 1403/4/10 | انتشار: 1403/5/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahzadeh E, Jafari O, Hassanzadeh Saber M. Differences between clinical and food isolates of Listeria monocytogenes in transcription levels of inlA, hly, lmo1634, lmo1847, sigB, and prfA genes in shrimp broth. isfj 2024; 33 (2) :33-43
URL: http://isfj.ir/article-1-2797-fa.html

عبداله زاده اسماعیل، جعفری امید، حسن زاده صابر محمد. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اختلافات جدایه‌های بالینی و غذایی باکتری Listeria monocytogenes در میزان بیان ژن‌های inlA، hly، lmo1634، lmo1847، sigB و prfA در محیط آبگوشت میگو. مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (2) :33-43

URL: http://isfj.ir/article-1-2797-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 2 - ( 4-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710