این تحقیق به منظور بررسی مقایسهای اثرات عصاره الکلی برگ درخت چندل (Rhizophora mucronata) در جیره غذایی بر عملکرد رشد، بازماندگی، ترکیبات بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) صورت پذیرفت. آزمایش با استفاده از 600 عدد میگو (2 گرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار و 50 عدد میگو در هر تکرار و به مدت 60 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه (کنترل)، 2- جیره پایه + 1 میلی گرم عصاره اتانولی برگ چندل، 3- جیره پایه + 5/2 میلی گرم عصاره اتانولی برگ چندل و 4- جیره پایه + 5 میلی گرم عصاره اتانولی برگ چندل بودند. در پایان دوره آزمایش برخی شاخصهای رشد، بیوشیمیایی و بقاء سنجش گردید. بر اساس نتایج حاصله، افزایش وزن بدن، افزایش رشد روزانه و ضریب رشد ویژه در تیمارهای حاوی 1، 5/2 و 5 میلیگرم در کیلوگرمعصاره اتانولی برگ چندل نسبت به گروه شاهد به صورت معنیداری بیشتر بود (05/0P<). بیشترین طول کاراپاس به صورت معنیداری نسبت به سایر گروههای آزمایش در تیمار 5/2 میلیگرم سنجش گردید (05/0P<). همچنین درصد بقاء در همه تیمارهای عصاره نسبت به شاهد افزایش معنیدار داشت (05/0P<).بیشترین میزان پروتئین خام لاشه و کم ترین میزان رطوبت در 5/2 میلی گرممشاهده شد. کمترین میزان لایزوزیم در تیمار شاهد وبیشترین میزان لایزوزیم در تیمار 5 میلیگرم و سپس در تیمار 1 و 5/2 میلیگرم مشاهده گردید (05/0P<). بیشترین میزان فنولاکسیداز در تیمار 1 میلیگرم مشاهده گردید (05/0P<). بر اساس نتایج بدست آمده بیشترین میزان پروتئین و آلبومین در تیمار 5/2 و 5 میلی گرم و کم ترین میزان آن در تیمار شاهد و 1 میلیگرم مشاهده گردید (05/0P<). در مجموع، نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار 5/2 میلی گرم عصاره برگ چندل در جیره تاثیر مثبتی بر برخی از شاخص های رشد، بیوشیمیایی و بقاء میگوی پاسفید داشت.
eslamei J, Salarzadeh A, yahyavi M, Mohammadi Zadeh F. Effect of an alcoholic extract of loop-root mangrove (Rhizophora mucronata) leaf on growth, survival, and biochemical components in western white leg shrimp (Litopenaeus vannamei). isfj 2024; 33 (3) :43-56 URL: http://isfj.ir/article-1-2807-fa.html
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است