[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 4 - ( 8-1403 ) ::
جلد 33 شماره 4 صفحات 142-131 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات به‌کارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio)
احسان اکبرنژاد1 ، سکینه یگانه1 ، صدیقه محمدزاده2
1- گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، صندوق پستی: 578
2- دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری‌‌های نوین، آمل، ایران
چکیده:   (514 مشاهده)

در مطالعه حاضر اثرات به‌کارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei  و پروپیونات سدیم به عنوان افزدونی بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، تعداد120 قطعه ماهی زبرا با میانگین اولیه وزنی 23/0±335/0 گرم در 12 تانک با تعداد 10 ماهی در هر تانک توزیع شدند. چهار جیره‌‌ آزمایشی شامل:  تیمار اول یا شاهد، جیره پایه (صفر درصد افزودنی، تیمار 1)، تیمار دوم با باکتری L. casei  (CFU 106 ×5، تیمار 2)، تیمار سوم با 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 3) و تیمار چهارم با باکتری L. casei  به همراه 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 4) به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تاثیر جیره‌‌های آزمایشی بر میزان وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و میزان بازماندگی معنا‌‌دار بود به‌طوری‌‌‌که ماهیان تغذیه شده با باکتری L. casei  و پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) وزن نهایی بالاتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>p). اختلاف معناداری در میزان سوپر‌‌اکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بین تیمارها وجود داشت و تیمار 4 دارای بیشترین فعالیت بود (05/0>p). اختلاف معناداری بین تیمارها در پروتئین‌‌ کل سرم، ایمنوگلوبولین، لیزوزیم و کمپلمان ACH50 مشاهده شد به‌‌طوری‌که بالاترین میزان در تیمارهای تغذیه شده با L. casei  و پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) مشاهده شد (05/0 > p).  نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مکمل‌‌های پروبیوتیک باکتری L. casei و پروپیونات سدیم به صورت همزمان (تیمار چهارم) در جیره غذایی ماهی زبرا می‌‌تواند بر رشد و سلامت آن تاثیرات مثبتی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: Lactobacillus casei، پروپیونات سدیم، ماهی زبرا، ایمنی، آنزیم، شاخص بیوشیمیایی
متن کامل [PDF 706 kb]   (113 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1403/4/14 | پذیرش: 1403/8/10 | انتشار: 1403/10/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

aKBARNEJAD E, Yeganeh S, mohammadzadeh S. Individual and combined effects of the dietary Lactobacillus casei and sodium propionate supplementation on the growth performance and immunity of zebra fish (Danio rerio). isfj 2024; 33 (4) :131-142
URL: http://isfj.ir/article-1-2817-fa.html

اکبرنژاد احسان، یگانه سکینه، محمدزاده صدیقه. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات به‌کارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم بر شاخص‌‌های رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (4) :131-142

URL: http://isfj.ir/article-1-2817-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 4 - ( 8-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710