1- گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، صندوق پستی: 578 2- دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین، آمل، ایران
چکیده: (514 مشاهده)
در مطالعه حاضر اثرات بهکارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم به عنوان افزدونی بر شاخصهای رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، تعداد120 قطعه ماهی زبرا با میانگین اولیه وزنی 23/0±335/0 گرم در 12 تانک با تعداد 10 ماهی در هر تانک توزیع شدند. چهار جیره آزمایشی شامل: تیمار اول یا شاهد، جیره پایه (صفر درصد افزودنی، تیمار 1)، تیمار دوم با باکتری L. casei (CFU 106 ×5، تیمار 2)، تیمار سوم با 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 3) و تیمار چهارم با باکتری L. casei به همراه 1 درصد پروپیونات سدیم (تیمار 4) به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد کهتاثیر جیرههای آزمایشی بر میزان وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و میزان بازماندگی معنادار بود بهطوریکه ماهیان تغذیه شده با باکتری L. caseiو پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4)وزن نهایی بالاتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>p).اختلاف معناداری در میزان سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بین تیمارها وجود داشت و تیمار 4 دارای بیشترین فعالیت بود (05/0>p). اختلاف معناداری بین تیمارها در پروتئین کل سرم، ایمنوگلوبولین، لیزوزیم و کمپلمان ACH50 مشاهده شد بهطوریکه بالاترین میزان در تیمارهای تغذیه شده با L. caseiو پروپیونات سدیم (تیمارهای 2، 3 و 4) مشاهده شد (05/0 > p). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مکملهای پروبیوتیک باکتری L. caseiو پروپیونات سدیم به صورت همزمان (تیمار چهارم) در جیره غذایی ماهی زبرا میتواند بر رشد و سلامت آن تاثیرات مثبتی داشته باشد.
aKBARNEJAD E, Yeganeh S, mohammadzadeh S. Individual and combined effects of the dietary Lactobacillus casei and sodium propionate supplementation on the growth performance and immunity of zebra fish (Danio rerio). isfj 2024; 33 (4) :131-142 URL: http://isfj.ir/article-1-2817-fa.html
اکبرنژاد احسان، یگانه سکینه، محمدزاده صدیقه. مقاله علمی – پژوهشی: اثرات بهکارگیری منفرد و توأم باکتری Lactobacillus casei و پروپیونات سدیم بر شاخصهای رشد و ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (4) :131-142
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است