1- گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران. 2- پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران. 3- گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران
چکیده: (432 مشاهده)
هدف تحقیق حاضر، تعیین اثرات سطوح متفاوت اسیدآمینههای لایزین و متیونین جیره بر رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی سفید (Rutilus frisii) است. تعداد 144 عدد بچه ماهی سفید با میانگین وزنی 78/0±51/3 گرم در 12 مخزن فایبرگلاس 100 لیتری با تراکم 12 عدد در هر مخزن توزیع شدند. پس از یک هفته سازگاری، بچه ماهیان با چهار جیره آزمایشی شامل جیره 1- شاهد (بدون اسیدآمینه افزوده شده)، جیره 2- 1 درصد متیونین+3 درصد لایزین، جیره 3- 2 درصد متیونین+2 درصد لایزین و جیره 4- 3 درصد متیونین+1 درصد لایزین در 3 تکرار برای مدت 56 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد متیونین+1 درصد لایزین (جیره 4) افزایش معنیداری در پارامترهای وزن نهایی (30/0±75/6 گرم)، طول کل نهایی (10/0±21/9 سانتیمتر)، وزن کسب شده (48/0±22/3 گرم)، افزایش وزن بدن (38/13±76/95 درصد) و سرعت رشد ویژه (09/0±20/1درصد در روز) ثبت کردند (05/0>p). ضریب تبدیل غذایی در جیره مذکور به طور معنیداری (05/0>p) بهبود یافت. اختلاف معنیداری در ضریب چاقی، ضریب کارایی پروتئین و نرخ ماندگاری بین تیمارهای غذایی مشاهده نشد (05/0<p). تفاوت معنیداری در میزان پروتئین لاشه بین ماهیان تغذیه شده با سطوح مختلف لایزین و متیونین جیره با گروه شاهد ثبت گردید (05/0>p) بهطوریکه ماهیانی که با جیره حاوی 3 درصد متیونین+1 درصد لایزین تغذیه شده بودند، نشانگر بیشترین میزان پروتئین لاشه (35/0±69/16 درصد) بودند (05/0>p). همچنین ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد و جیره 3 نیز دارای بیشترین (05/0>p) محتوای چربی لاشه بودند. بهعلاوه، اختلافات معنیداری در مقادیر خاکستر و رطوبت بین تیمارهای آزمایشی ثبت گردید (05/0>p). با توجه به نتایج بهدست آمده میتوان اظهار نمود که سطح 3 درصد متیونین+1 درصد لایزین برای ماهی سفید دریای خزر بهینه محسوب میشود.
Taati R, Sayad Bourani M, Pourkazem F. Effects of different dietary levels of lysine and methionine amino acids on growth performance, survival rate, and body composition of Caspian Kutum (Rutilus frisii). isfj 2024; 33 (3) :15-27 URL: http://isfj.ir/article-1-2820-fa.html
طاعتی رضا، صیادبورانی محمد، پورکاظم فرشاد. مقاله علمی – پژوهشی: اثرات سطوح مختلف اسیدآمینههای لایزین و متیونین جیره بر عملکرد رشد، درصد بازماندگی و ترکیب بدن ماهی سفید (Rutilus frisii). مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (3) :15-27
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است