[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر خوراک حاوی پروبیوتیک Lactobacillus acidophilus و پلی‌فنول فرولیک اسید بر ایمنی غیراختصاصی و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌اکسیدانی در ماهی قرمز (Carassius auratus)
معصومه بحرکاظمی
گروه گروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران
چکیده:   (80 مشاهده)

در مطالعه حاضر، تاثیر جیره‌‌های حاوی پروبیوتیکLactobacillus acidophilus   (LA) و پلی‌‌فنول فرولیک اسید (FA) را بر عملکرد رشد، میزان ایمنی غیر اختصاصی، و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در ماهی قرمز (Carassius auratus) مورد بررسی قرار گرفت. 240 عدد ماهی با وزن اولیه 35/0±34/3 گرم با چهار جیره آزمایشی شامل مقدار صفر از مکمل‌‌های غذایی (T0)، 108× 6 واحد تشکیل دهنده‌‌ کلنی بر گرم پروبیوتیک LA (T1)، 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم FA (T2) و ترکیبی از LA و FA (T3) به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که وزن نهایی، افزایش وزن و نرخ رشد ویژه به طور قابل‌توجهی تحت تأثیر LA و FA قرار گرفتند و بیشترین رشد در تیمار T3 مشاهده شد (P<0.05). سطوح ایمونوگلوبولین تام، IgM و لیزوزیم با رژیم غذایی FA و LA افزایش یافت (05/0>p). سطوح ایمونوگلوبولین تام، IgM و لیزوزیم با رژیم غذایی FA و LA افزایش یافت. فعالیت مالون دی آلدئید (MDA) به‌وسیله جیره‌های آزمایشی کاهش یافت و کمترین مقدار آن به طور قابل‌توجهی در تیمار T3 در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (05/0>p). ماهی‌هایی که با جیره‌های حاوی LA یا FA تغذیه شده بودند، افزایش قابل‌توجهی در فعالیت کاتالاز (CAT)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) نسبت به گروه شاهد نشان دادند (05/0>p). نتایج نشان داد که این مکمل‌‌های غذایی به صورت هم‌زمان در غلظت‌‌های 100 میلی‌‌گرم بر کیلو‌‌گرم فرولیک اسید و 108× 6 کلنی بر گرم پروبیوتیک LA (T3)، از پتانسیل افزایش رشد، ایمنی ذاتی و آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در ماهی قرمز برخوردارند. هر دو مکمل خوراکی اثرات هم‌افزایی نشان دادند و توصیه می‌‌شود از این ترکیبات به طور هم‌زمان برای آبزی‌پروری پایدار استفاده شود.

واژه‌های کلیدی: مکمل غذایی، ماهی قرمز، ایمنی، آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 775 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1403/6/29 | پذیرش: 1404/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4712