[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 6 - ( 12-1403 ) ::
جلد 33 شماره 6 صفحات 97-83 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ شاخص‌های رشد و محتوای اسیدهای چرب عضله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با خوراک کاملاً گیاهی حاوی سطوح مختلف اسیدهای چرب تک غیر اشباع و نسبت‌های لینولئیک اسید به لینولنیک اسید
زهرا محمودی کیا1 ، احمد ایمانی1 ، رامین مناف فر1 ، فرزانه نوری1 ، رضا جلیلی1
1- دانشگاه ارومیه
چکیده:   (328 مشاهده)

افزایش جهانی تولیدات آبزیپروری باعث افزایش نیاز به روغن ماهی جهت تولید خوراک آبزیان پرورشی شده است. استفاده از روغن گیاهی به جای روغن ماهی، سبب افزایش پایداری تولید آبزیپروری و افزایش سوددهی مزارع پرورش آبزیان می‌‌شود. مطالعه حاضر برای ارزیابی اثر سطوح مختلف اسیدهای چرب تک غیر اشباع (25 و 55 درصد) خوراک با نسبت‌های مختلف لینولئیک اسید (LA): لینولنیک اسید (ALA) (1، 2 و 8) در خوراک فاقد پودر و روغن ماهی بر عملکرد رشد و الگوی اسیدهای چرب عضله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 650 قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان تریپلوئید با وزن متوسط 17/0± 5/14 گرم به صورت تصادفی میان 7 تیمار آزمایشی با 3 تکرار در مخازن پلی اتیلنی 300 لیتری توزیع شدند. ماهیان به مدت 4 ماه با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. پس از طی این مدت، گروه‌های مختلف آزمایشی به مدت یک ماه نیز با جیره پایانی که دارای روغن ماهی بود، تغذیه شدند. شاخص‌های رشد ماهیان گروه‌های مختلف آزمایشی در پایان هر دو دوره فاقد تفاوت آماری معنی‌دار بود (05/0p>). نسبت اسیدهای چرب چندغیراشباع سری3 n-به سری6 n- (n-6 PUFA/n-3PUFA) عضله ماهی در هر دو دوره در تیمار 5 (ماهیان تغذیه شده با خوراک حاوی 55 درصد MUFA و نسبت LA:ALA برابر 8) نسبت به تیمار شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0p<). در دوره اول پرورش محتوای دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و اسیدهای چرب چندغیراشباع (PUFA) عضله ماهیان همه تیمارها نسبت به گروه شاهد کاهش معنی‌داری داشت (05/0p<). تغذیه پایانی با جیره حاوی روغن ماهی توانست محتوای اسیدهای چرب مذکور را در عضله ماهیان بازسازی نماید، البته محتوای DHA عضله ماهیان تیمار 5 نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌داری پایین بود (05/0p<). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ترکیب مناسب روغن‌های گیاهی بدون اثر منفی بر رشد ماهیان حتی تا وزن قابل ارائه به بازار می‌تواند جایگزین روغن ماهی شود. همچنین می‌توان با استفاده از یک دوره تغذیه پایانی کوتاه‌مدت با خوراک حاوی روغن ماهی، محتوای اسیدهای چرب عضله ماهیان را برای افزایش ارزش غذایی آن بازسازی نمود.

واژه‌های کلیدی: خوراک، روغن گیاهی، اسید‌های‌چرب، شاخص‌های رشد، قزل‌آلای‌رنگین‌کمان
متن کامل [PDF 848 kb]   (99 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1403/7/24 | پذیرش: 1403/12/10 | انتشار: 1403/12/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudikia Z, Imani A, Manaffar R, Noori F, Jalili R. Growth indices and muscle fatty acid content of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed whole plant meal diet contained different levels of monounsaturated fatty acids and linoleic acid to linolenic acid ratios. isfj 2025; 33 (6) :83-97
URL: http://isfj.ir/article-1-2841-fa.html

محمودی کیا زهرا، ایمانی احمد، مناف فر رامین، نوری فرزانه، جلیلی رضا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ شاخص‌های رشد و محتوای اسیدهای چرب عضله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با خوراک کاملاً گیاهی حاوی سطوح مختلف اسیدهای چرب تک غیر اشباع و نسبت‌های لینولئیک اسید به لینولنیک اسید. مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (6) :83-97

URL: http://isfj.ir/article-1-2841-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 6 - ( 12-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4710