[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 5 - ( 10-1403 ) ::
جلد 33 شماره 5 صفحات 76-69 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر سطوح ویتامین E جیره‌ غذایی بر عملکرد تولید مثل ماهی ماده شانک زردباله عربی (Acanthopagrus arabicus)
مجتبی ذبایح نجف آبادی1 ، حمید محمدی آذرم1 ، منصور طرفی موزان زاده2 ، علی شهریاری3
1- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
2- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
3- دانشگاه شهید چمران
چکیده:   (340 مشاهده)
در این مطالعه اثرات ویتامین E بر عملکرد تولیدمثلی ماهیان ماده‌ی شانک زرد باله عربی (Acanthopagrus arabicus) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، به جیره پایه (50 درصد پروتئین خام، 18 درصد چربی خام) سطوح مختلف 0، 25، 50، 100، 250، 500 و 1000 میلی‌گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا اضافه شد. بنابراین، 294 پیش مولد در 21 مخزن پلی اتیلن استوانه‌ای با حجم 5/1 مترمکعب (14 ماهی در هر مخزن) حاوی 2/1 متر مکعب آب دریا با شوری 2/40 گرم در لیتر، به نسبت جنسی 1:1 (نر: ماده) نگهداری شدند. ماهی‌ها دو بار در روز با جیره‌های آزمایشی، در طول مدت 135 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که مکمل ویتامین E بر شاخص‌های رشد در مولدین ماده A. arabicus تاثیری نداشت. شاخص‌های تولیدمثلی شامل نرخ تخم ریزی، درصد لقاح، تخم گشایی و زنده‌مانی لارو در مولدین تغذیه شده با سطح 250 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا افزایش یافت (05/0>P) درحالی‌که ناهنجاری جنین کاهش یافت. بر اساس یافته‌های مطالعه حاضر، افزودن 250 میلی‌گرم ویتامین E در کیلوگرم جیره غذایی برای بهبود عملکرد تولیدمثلی مانند درصد لقاح و تخم گشایی، نرخ تخم ریزی و زنده‌مانی لارو، در مولدهای ماده ماهی شانک زرد باله عربی توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: ویتامین E، شانک زرد باله‌ عربی، تولید مثل، لقاح، زنده‌مانی لارو
متن کامل [PDF 596 kb]   (108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1403/8/16 | پذیرش: 1403/10/10 | انتشار: 1403/12/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zabayeh Najafabadi M, Mohammadiazarm H, Torfi Mozanzadeh M, Shahriari A. Effect of dietary vitamin E on reproductive performance of female Arabian yellowfin seabream (Acanthopagrus arabicus). isfj 2024; 33 (5) :69-76
URL: http://isfj.ir/article-1-2844-fa.html

ذبایح نجف آبادی مجتبی، محمدی آذرم حمید، طرفی موزان زاده منصور، شهریاری علی. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر سطوح ویتامین E جیره‌ غذایی بر عملکرد تولید مثل ماهی ماده شانک زردباله عربی (Acanthopagrus arabicus). مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (5) :69-76

URL: http://isfj.ir/article-1-2844-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 5 - ( 10-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710