[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 5 - ( 10-1403 ) ::
جلد 33 شماره 5 صفحات 53-39 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل رشد باکتری Staphylococcus aureus در فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) با استفاده از پد جاذب حاوی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis)
سمیه پیشرو ، ابراهیم علیزاده دوغیکلایی ، محسن شهریاری مقدم1 ، مصطفی یوسف الهی
چکیده:   (352 مشاهده)
در مطالعه حاضر تأثیر پد جاذب حاوی اسانس رزماری بر زمان ماندگاری فیله کپور معمولی تلقیح شده با باکتری Staphylococcus aureus طی نگهداری در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) مورد ارزیابی قرار گرفت. اسانس رزماری با استفاده از دستگاه Clevenger به روش تقطیر آبی استخراج گردید. پس از تعیین حداکثر غلظت اسانس رزماری که فاقد تاثیرات نامطلوب بر ویژگی‌‌های ارگانولپیتیک فیله ماهی بود، فیله‌‌های تلقیح شده با باکتری S. aureus CFU/g) 103) روی پد‌‌های جاذب حاوی 10 میلی‌لیتر اسانس رزماری 5/0 درصد (تیمار ۱)، 1 درصد (تیمار ۲) و 5/1 درصد (تیمار ۳) قرار گرفته و پس از بسته‌بندی در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شدند. فراسنجه‌‌های شیمیایی (pH، PV، TBA، TVB-N) و میکروبی (شمارش باکتری S. aureus، TVC و PTC) در زمان‌های 24، 72، 120، 168 و 216 ساعت اندازه‌‌گیری شدند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین تعداد باکتری S.  aureus، تعداد کل باکتری‌‌های مزوفیل و باکتری‌‌های سرماگرا به‌ترتیب در تیمار شاهد و تیمار 3، هنگام نگهداری مشاهده گردید. پد جاذب حاوی 10 میلی لیتر اسانس رزماری 5/1 درصد بیشترین تأثیر را درکند شدن روند افزایشی PV، TBA و TVB-N نشان داد به‌طوری‌که در پایان زمان آزمایش مقدار این شاخص‌ها به‌ترتیب 23/0±13/ 5، 10/ ±02/ 2 و 94/1±47/ 30 در تیمار شاهد و 12/0±37/ 3، 08/0±33/ 1 و 25/1±10/ 20 در تیمار 3 مشاهده گردید. بنابراین، از نتایج این تحقیق می‌توان نتیجه‌گیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس رزماری دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی است و زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی هنگام نگهداری در یخچال را 3 روز افزایش داد.
واژه‌های کلیدی: اسانس، Staphylococcus aureus، پد جاذب، رزماری، فیله کپور معمولی
متن کامل [PDF 898 kb]   (124 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1403/8/27 | پذیرش: 1403/10/10 | انتشار: 1403/12/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pishro S, Alizadeh Doughikollaee E, Shahriari Moghadam M, Yousef Elahi M. Control of Staphylococcus aureus growth in Cyprinus carpio fillet by using absorbent pads containing rosemary essential oil. isfj 2024; 33 (5) :39-53
URL: http://isfj.ir/article-1-2845-fa.html

پیشرو سمیه، علیزاده دوغیکلایی ابراهیم، شهریاری مقدم محسن، یوسف الهی مصطفی. مقاله علمی – پژوهشی:‌ کنترل رشد باکتری Staphylococcus aureus در فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) با استفاده از پد جاذب حاوی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis). مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (5) :39-53

URL: http://isfj.ir/article-1-2845-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 5 - ( 10-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4710