[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 20، شماره 4 - ( 1390 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 106-97 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر غنی سازی ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانا و ویتامین E بر میزان رشد، مرگ و میر و مقاومت در برابر استرس لارو شانک زردباله (Acanthopagrus latus)
محمد نبی عدلو*1، عباس متین فر
چکیده:   (15205 مشاهده)

در این تحقیق به بررسی تاثیر سطوح دو نوع پروتئین هیدرولیز شده حاصل از ماهی ساردین پهلو طلایی (Sardinella gibossa) و این آزمایش در مدت 36 روز به منظور بررسی تاثیر ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانای (Artemia fransiscana) غنی شده با ویتامین E روی میزان رشد، بازماندگی و مقاومت لاروهای ماهی شانک زردباله در برابر تنش های دمایی، شوری در اردیبهشت ماه 1388 انجام گردید. لاروهای شانک زردباله با میانگین (± انحراف معیار) طولی 08/0±84/0 میلی متر و میانگین وزنی (± انحراف معیار) 01/0±53 میلی گرم، با تراکم 4 عدد به ازای هر لیتر به مخازن پرورش منتقل شدند و پس از پانزده روز آداپتاسیون، به مدت 8 روز بوسیله ی ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانای غنی شده با اسیدهای چرب غیراشباع حاوی 5 و10 درصد ویتامین E (بترتیب گروههایE1  و E2) تغذیه شدند و پس از آن تا روز سی و ششم بوسیله ی ناپلیوس آرتمیای غنی نشده و غذای کنسانتره تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، به منظور ارزیابی مقاومت در برابر استرس، دو گروه از لاروها در برابر تنش های شوری صفر گرم در لیتر و دمای 15 درجه سانتیگراد قرار داده شدند. میزان مرگ و میر استرس دمایی ثبت و ماهی هایی که تحت استرس اسمزی قرار گرفتند، برای بررسی میزان هورمون کورتیزول، گلوکز و پروتئین کل در دمای 25- درجه سانتیگراد منجمد گردیدند. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که ویتامین E موجب بهبود رشد لاروهای شانک زردباله گردید ولی تفاوت آماری معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. این در صورتی است که تفاوت معنی‌داری را در بازماندگی، هنگام آغاز تیمارهای تغذیه ای نشان دادند. نتایج این آزمایش نشان دهنده ی آن است که غنی‌سازی آرتمیا با اسیدهای چرب ضروری می تواند روی رشد و کاهش مرگ و میر، مفید واقع شود.

واژه‌های کلیدی: شانک زرد باله، غنی سازی، آرتمیا فرانسیسکانا، ویتامین E، تنش
متن کامل [PDF 355 kb]   (3256 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/7/3 | پذیرش: 1396/8/13 | انتشار: 1396/8/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


عدلو محمد نبی، متین فر عباس. تاثیر غنی سازی ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانا و ویتامین E بر میزان رشد، مرگ و میر و مقاومت در برابر استرس لارو شانک زردباله (Acanthopagrus latus). مجله علمي شيلات ايران. 1390; 20 (4) :97-106

URL: http://isfj.ir/article-1-520-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 4 - ( 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645