[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 21، شماره 4 - ( 10-1391 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 23-13 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر میزان فعالیت سیستم عامل مکمل و لیزوزیم خون ماهی قزل‌آلای رنگین کمان
مهدی سلطانی* 1، طیبه ظریف منش ، سیدجلیل ذریه زهرا
چکیده:   (13978 مشاهده)

اثرات محرک ایمنی اسانس آویشن شیرازی (

Zataria multiflora)خون ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین (±انحراف معیار) وزنی 10±100 گرم مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان به روش خوراکی و با غلظتهای 10، 20 و 40 میلی‌لیتر اسانس آویشن به ازاء هر کیلوگرم غذا به مدت 10 روز متوالی مورد تغذیه قرار گرفتند و مسیر جانبی عامل مکمل Alternative Complement Activity (CH50%) و لیزوزیم خون آنها 1، 8، 15 و 29 روز پس از آخرین تجویز اسانس مورد سنجش قرار گرفت. به منظور مقایسه، یک گروه شاهد نیز بدون افزودن اسانس به جیره غذایی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که میانگین عامل مکمل در روزهای اول و هشتم نمونه‌برداری در گروههای تغذیه شده با غلظتهای 10، 20 و 40 میلی‌لیتر اسانس آویشن شیرازی به ازاء هر کیلوگرم غذا نسبت به گروه شاهد افزایش معنیدار داشته است اما در روزهای پانزده و بیست و نهم نمونهبرداری بین گروه شاهد و گروههای تیمار تفاوت معنی‌دار دیده نشد. نتایج مربوط به میزان فعالیت لیزوزیم سرم در روزها و در تیمارهای مختلف نشان داد که تفاوت آماری معنیداری با گروه شاهد وجود نداشت. روی سیستم عامل مکمل و لیزوزیم Bioss.
واژه‌های کلیدی: ‌ اسانس آویشن شیرازی، ماهی قزل آلای رنگین کمان، سیستم ایمنی ماهی
متن کامل [PDF 367 kb]   (4390 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1392/3/28 | پذیرش: 1392/6/19 | انتشار: 1392/6/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltani M, Zarifmanesh T, Zorriehzahra S. Effect of Zataria multiflora essential oils on rainbow trout (Oncorhynchus mykis) complement component activity and lysozyme . isfj 2013; 21 (4) :13-23
URL: http://isfj.ir/article-1-795-fa.html

سلطانی مهدی، ظریف منش طیبه، ذریه زهرا سیدجلیل. مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر میزان فعالیت سیستم عامل مکمل و لیزوزیم خون ماهی قزل‌آلای رنگین کمان . مجله علمي شيلات ايران. 1391; 21 (4) :13-23

URL: http://isfj.ir/article-1-795-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 4 - ( 10-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645