در این تحقیق اثر بستهبندیهای مختلف شامل بستهبندی در شرایط خلاء، بستهبندی در شرایط اتمسفر اصلاح شده و بستهبندی هوا بر ویژگیهای میکروبی، شیمیایی و حسی فیله ماهی تیلاپیا نیل نگهداری شده در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها شامل سه تیمار و سه تکرار بود که به مدت 10 روز در دمای یخچال نگهداری و از نظر تغییرات برخی خصوصیات شیمیایی شامل: Totalو pH و بارمیکروبی(شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی) و حسی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که نمونههای بستهبندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده در پایان دورهی نگهداری، نسبت به بستهبندی در شرایط خلاء و بستهبندی هوا کیفیت بهتری داشتند. تغییرات فاکتورهای شیمیایی و همچنین رشد بار میکروبی نیز در نمونههای بستهبندی شده در اتمسفر اصلاح شده در مقایسه با دو نوع بستهبندی دیگر کندتر بود. با توجه به نتایج میتوان نتیجهگیری کرد که بستهبندی فیله ماهی تیلاپیا نیل تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده باعث افزایش زمان ماندگاری شده و مدت نگهداری و عرضه فیله تازه ماهی را افزایش می دهند. Volatile Nitrogen (TVN), Peroxide Value (PV)
Mashayekhi F, Morady Y, Ashraf Gohari A, Jafar M, Zarea G, R.G. A. Effects of different packaging methods on microbial, chimerical and sensory properties of Nile (Tilapia Oreochromis niluticus Linnaeus, 1758) fillets during refrigerator storage. isfj 2013; 22 (1) :85-100 URL: http://isfj.ir/article-1-875-fa.html
مشایخی فرناز، مرادی یزدان، گوهری اردبیلی اشرف، محمدزاده میلانی جعفر، زارع گشتی قربان، رضوانی گیل کلائی علیرضا. اثر بسته بندی های مختلف بروی ویژگیهای میکروبی، شیمیایی و حسی فیله ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niluticus Linnaeus, 1758) نگهداری شده در دمای یخچال. مجله علمي شيلات ايران. 1392; 22 (1) :85-100
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است