[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 30، شماره 6 - ( 10-1400 ) ::
جلد 30 شماره 6 صفحات 24-13 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌بررسی رشد، زنده مانی و بد‌شکلی ناشی از القاء تریپلوئیدی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌وسیله شوک گرمایی
داود ضرغام* 1، کمیل رزمی2 ، طیبه باشتی1
1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
2- 2- مؤسسه مطالعات دریایی و قطب جنوب، دانشگاه تاسمانیا، استرالیا
چکیده:   (1529 مشاهده)
وقوع بلوغ جنسی معمولاً باعث کاهش نرخ رشد بدنی می‌‌شود که امری نامطلوب برای پرورش‌‌دهندگان است. یکی از راهکارهای کنترل این امر، تولید ماهیان عقیم می‌باشد. در تکنیک ایجاد ماهیان تریپلوئید، به عنوان یکی از روش‌های عقیم‌سازی، آگاهی از توان ماهی‌ها در تحمل شرایط پر استرس محیط پرورش و بررسی میزان رشد، بازماندگی و بد‌شکلی ناشی از شوک بسیار مهم می‌‌باشد. در تحقیق حاضر، 3 تیمار برای القاء تریپلوئیدی با استفاده از شوک گرمایی در نظر گرفته شد. در تیمار A تخمها پس از گذشت 30 دقیقه از لقاح به مدت 15 دقیقه در آب با دمای 27 درجه سانتی‌گراد قرارگرفتند. در تیمار B شوک‌دهی 20 دقیقه پس از لقاح، به مدت 20 دقیقه و در دمای 26 درجه انجام گرفت و در تیمار C ، شوک‌دهی 40 دقیقه پس از لقاح، به مدت 10 دقیقه و در دمای 28 درجه انجام شد. یک گروه نیز (D) به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. بازدهی القاء تریپلوئیدی، در تیمار  A برابر  با 84% و در تیمار B برابر با 76% و در تیمار  C برابر با 98% به‌دست آمد. نتایج حاصل از 10 مرحله بررسی رشد بچه ماهی‌ها، اختلاف معنی‌داری را تا 208 روز پس از تخم‌گشایی از خود نشان نداد (05/0p). میزان بازماندگی ماهیان تیمارها نیز در 7 مرحله مجزا مورد بررسی قرار گرفت که در مجموع، بازماندگی تیمار A برابر با 66%، بازماندگی تیمار B 81%، بازماندگی تیمار C  72% و بازماندگی گروه شاهد 86% به‌دست آمد. همچنین میزان لاروهای دارای بد‌شکلی و نقص ظاهری نیز از مرحله تخم‌گشایی تا شروع شنای فعال و تا رسیدن به وزن 200 میلی‌گرم در تیمارهای تریپلوئید بالاتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). در مجموع، میزان بد شکلی در تیمار A برابر با 51/6 درصد، در تیمار B برابر با 65/7 درصد، در تیمار C 75/10 درصد و در گروه شاهد 6/0 درصد به‌دست آمد (05/0>p). در نهایت بالاترین میزان تریپلوئیدی و بد‌ریختی ناشی از آن در تیمار C و بیشترین بازماندگی در تیمارهای آزمایشی در تیمار B مشاهده شد، ولی تفاوتی در رشد تیمارها مشاهده نگردید.
واژه‌های کلیدی: تریپلوئید، قزل‌آلای رنگین کمان، رشد، بازماندگی، بد‌شکلی Oncorhynchus mykiss
متن کامل [PDF 709 kb]   (404 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1400/5/19 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1400/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zargham D, Razmi K, Bashti T. Evaluation of growth rate, survival and deformity due to triploid induction in Rainbow trout by heat shock. isfj 2021; 30 (6) :13-24
URL: http://isfj.ir/article-1-2524-fa.html

ضرغام داود، رزمی کمیل، باشتی طیبه. مقاله علمی – پژوهشی:‌بررسی رشد، زنده مانی و بد‌شکلی ناشی از القاء تریپلوئیدی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌وسیله شوک گرمایی. مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (6) :13-24

URL: http://isfj.ir/article-1-2524-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 30، شماره 6 - ( 10-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645