[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 31، شماره 3 - ( 6-1401 ) ::
جلد 31 شماره 3 صفحات 127-113 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح و شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی مایع تخمدانی مولدین ماده ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius)
فراز پنجوینی1 ، کوروش سروی مغانلو 1، راحله طهماسبی2 ، احمد ایمانی1
1- دانشگاه ارومیه
2- جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی
چکیده:   (807 مشاهده)
در تحقیق حاضر، اثرات افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح (درصد لقاح و تخم‌های چشم‌زده) و فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) مایع تخمدانی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius) بررسی شد. بدین‌منظور، 9 جیره آزمایشی مختلف: C0A0L0 (صفر میلی‌‌گرم در کیلوگرم ویتامین C، صفر میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین و صفر درصد لسیتین سویا)، C300A50L0، C700A100L0، C0A50L6، C300A100L6، C700A0L6، C0A100L9، C300A0L9 و C700A50L9 فرموله شد و مولدین (05/0±51/2 کیلوگرم) به ‌مدت چهار ماه تغذیه شدند. پس از حصول رسیدگی جنسی و تخم‌کشی، مایع تخمدانی برای سنجش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی (AAE) و بررسی قابلیت لقاح آن، جدا شد. از مخلوط اسپرمی 9 مولد نر برای سنجش قابلیت لقاح استفاده شد. نتایج حاکی از افزایش هماوری نسبی و AAE مایع تخمدانی بود. کمترین هماوری نسبی (38±640 تعداد تخمک در کیلوگرم وزن مولد)، فعالیت آنزیم‌های SOD، CAT و GPx (به‌ترتیب 60/67±33/816 واحد در میلی‌‌لیتر، 40/0±29/1 نانومول در دقیقه در میلی‌‌لیتر و 08/0±06/1 نانومول در دقیقه در میلی‌‌لیتر) در مایع تخمدانی ماهیان گروه C0A0L0 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی‌داری داشت (05/0p<). بالاترین درصد لقاح و درصد تخم‌های چشم‌زده در تیمار C300A100L6 (به‌ترتیب 13/5±66/91 درصد و 3/1±63/87 درصد) به‌دست آمد که با تیمار آب شیرین (به‌ترتیب 16/4±66/77 درصد و 1/5±86/47 درصد) اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0p<). طبق نتایج این تحقیق افزودن 100 میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین به همراه حداقل 300 میلی‌‌گرم در کیلوگرم ویتامین C و حداقل 6 درصد لسیتین سویا می‌تواند موجب افزایش هماوری نسبی، قابلیت لقاح‌پذیری و AAE مایع تخمدانی ماهی آزاد دریای خزر شود.
واژه‌های کلیدی: آستازانتین، تخم چشم‌زده، آنزیم آنتی‌اکسیدانی، لسیتین سویا، لقاح، مایع تخمدانی، ویتامین C
متن کامل [PDF 606 kb]   (655 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1401/5/9 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Panjvini F, Sarvi Moghanlou K, Tahmasebi R, Imani A. Effects of dietary adding vitamin C, astaxanthin, and soybean lecithin on fertilization ability and antioxidant indices in the ovarian fluids of Caspian trout (Salmo caspius) female broodstock. isfj 2022; 31 (3) :113-127
URL: http://isfj.ir/article-1-2637-fa.html

پنجوینی فراز، سروی مغانلو کوروش، طهماسبی راحله، ایمانی احمد. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر افزودن ویتامین C، آستازانتین و لسیتین سویا به جیره غذایی بر قابلیت لقاح و شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی مایع تخمدانی مولدین ماده ماهی آزاد دریای خزر (Salmo caspius). مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (3) :113-127

URL: http://isfj.ir/article-1-2637-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 3 - ( 6-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4660