:: دوره 20، شماره 4 - ( 1390 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 106-97 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر غنی سازی ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانا و ویتامین E بر میزان رشد، مرگ و میر و مقاومت در برابر استرس لارو شانک زردباله (Acanthopagrus latus)
محمد نبی عدلو1، عباس متین فر
چکیده:   (15222 مشاهده)

در این تحقیق به بررسی تاثیر سطوح دو نوع پروتئین هیدرولیز شده حاصل از ماهی ساردین پهلو طلایی (Sardinella gibossa) و این آزمایش در مدت 36 روز به منظور بررسی تاثیر ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانای (Artemia fransiscana) غنی شده با ویتامین E روی میزان رشد، بازماندگی و مقاومت لاروهای ماهی شانک زردباله در برابر تنش های دمایی، شوری در اردیبهشت ماه 1388 انجام گردید. لاروهای شانک زردباله با میانگین (± انحراف معیار) طولی 08/0±84/0 میلی متر و میانگین وزنی (± انحراف معیار) 01/0±53 میلی گرم، با تراکم 4 عدد به ازای هر لیتر به مخازن پرورش منتقل شدند و پس از پانزده روز آداپتاسیون، به مدت 8 روز بوسیله ی ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانای غنی شده با اسیدهای چرب غیراشباع حاوی 5 و10 درصد ویتامین E (بترتیب گروههایE1  و E2) تغذیه شدند و پس از آن تا روز سی و ششم بوسیله ی ناپلیوس آرتمیای غنی نشده و غذای کنسانتره تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، به منظور ارزیابی مقاومت در برابر استرس، دو گروه از لاروها در برابر تنش های شوری صفر گرم در لیتر و دمای 15 درجه سانتیگراد قرار داده شدند. میزان مرگ و میر استرس دمایی ثبت و ماهی هایی که تحت استرس اسمزی قرار گرفتند، برای بررسی میزان هورمون کورتیزول، گلوکز و پروتئین کل در دمای 25- درجه سانتیگراد منجمد گردیدند. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که ویتامین E موجب بهبود رشد لاروهای شانک زردباله گردید ولی تفاوت آماری معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. این در صورتی است که تفاوت معنی‌داری را در بازماندگی، هنگام آغاز تیمارهای تغذیه ای نشان دادند. نتایج این آزمایش نشان دهنده ی آن است که غنی‌سازی آرتمیا با اسیدهای چرب ضروری می تواند روی رشد و کاهش مرگ و میر، مفید واقع شود.

واژه‌های کلیدی: شانک زرد باله، غنی سازی، آرتمیا فرانسیسکانا، ویتامین E، تنش
متن کامل [PDF 355 kb]   (3274 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/7/3 | پذیرش: 1396/8/13 | انتشار: 1396/8/13



XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 4 - ( 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها