:: دوره 21، شماره 4 - ( 10-1391 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 23-13 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر میزان فعالیت سیستم عامل مکمل و لیزوزیم خون ماهی قزل‌آلای رنگین کمان
مهدی سلطانی 1، طیبه ظریف منش ، سیدجلیل ذریه زهرا
چکیده:   (13990 مشاهده)

اثرات محرک ایمنی اسانس آویشن شیرازی (

Zataria multiflora)خون ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین (±انحراف معیار) وزنی 10±100 گرم مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان به روش خوراکی و با غلظتهای 10، 20 و 40 میلی‌لیتر اسانس آویشن به ازاء هر کیلوگرم غذا به مدت 10 روز متوالی مورد تغذیه قرار گرفتند و مسیر جانبی عامل مکمل Alternative Complement Activity (CH50%) و لیزوزیم خون آنها 1، 8، 15 و 29 روز پس از آخرین تجویز اسانس مورد سنجش قرار گرفت. به منظور مقایسه، یک گروه شاهد نیز بدون افزودن اسانس به جیره غذایی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که میانگین عامل مکمل در روزهای اول و هشتم نمونه‌برداری در گروههای تغذیه شده با غلظتهای 10، 20 و 40 میلی‌لیتر اسانس آویشن شیرازی به ازاء هر کیلوگرم غذا نسبت به گروه شاهد افزایش معنیدار داشته است اما در روزهای پانزده و بیست و نهم نمونهبرداری بین گروه شاهد و گروههای تیمار تفاوت معنی‌دار دیده نشد. نتایج مربوط به میزان فعالیت لیزوزیم سرم در روزها و در تیمارهای مختلف نشان داد که تفاوت آماری معنیداری با گروه شاهد وجود نداشت. روی سیستم عامل مکمل و لیزوزیم Bioss.
واژه‌های کلیدی: ‌ اسانس آویشن شیرازی، ماهی قزل آلای رنگین کمان، سیستم ایمنی ماهی
متن کامل [PDF 367 kb]   (4400 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1392/3/28 | پذیرش: 1392/6/19 | انتشار: 1392/6/19



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 4 - ( 10-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها