Journal archive for Google Scholar Robot!

ISFJ

مجله علمی شیلات ایران



Volume 28, Number 4 (2019-11)


Morphological survey of the burrows of the ghost crab Ocypode rotundata (Miers, 1882) in the southwestern Qeshm Island
یافته علمی: بررسی شکل شناختی لانه‌های خرچنگ Ocypode rotundata (Miers, 1882) در سواحل جنوب‌غربی جزیره قشم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of diversity, density and phytoplankton concentration in summer stress of environmental parameters (Case Study: Gomishan international wetland)
یافته علمی: مطالعه تنوع، تراکم و غلظت فیتوپلانکتونی در تنش تابستانی پارامترهای زیست‌محیطی مطالعه موردی: تالاب بین‌المللی گمیشان)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of feeding with different sources of zinc supplements on seminal plasma enzymatic and ionic changes in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) broodstock males
اثرات تغذیه با منابع مختلف مکمل روی بر تغییرات آنزیمی و یونی پلاسمای سمینال مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Larval feeding behavior of Flower fish larva (Blood Parrot × Texas Cichlid) fed Ceriodaphnia quadrangula and Artemia franciscana nauplii in light and dark conditions
رفتار تغذیه ای لارو ماهی فلاور (Blood Parrot × Texas Cichlid) با تغذیه از Ceriodaphnia quadrangula و ناپلیوس Artemia franciscana در شرایط روشنایی و تاریکی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of perfish solution efficiency with malachite green and formalin on fungal contamination control of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) eggs in incubation stage
مقایسه اثرسنجی محلول پرفیش با مالاشیت سبز و فرمالین در کنترل آلودگی قارچی تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان در مراحل مختلف تفریخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of temperature, pH, salt, leaf citrus essential oil and modified atmosphere packaging in control of Salmonella typhimurium in Burger fish
تاثیر دما، pH، نمک، اسانس برگ نارنج و بسته‌‌بندی اتمسفر تغییر یافته در کنترل باکتری Salmonella typhimurium در برگر کپور نقره‌‌ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of water soluble polysaccharides extracts of algae (Ulva rigida) on the activity of digestive enzymes and biochemical parameters of Litopenaeus vanname shrimp
اثر عصاره پلی ساکارید جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی و فراسنجه‌‌های بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preparation of frozen Macrobrachium nipponense sauce from Anzali wetland and evaluation of its microbial, chemical, sensory and shelf life at 4oC
تهیه سس از میگوی ژاپنی (Macrobrachium nipponense) منجمد تالاب انزلی و ارزیابی کیفیت میکروبی، شیمیایی، حسی و مدت زمان ماندگاری آن در دمای یخچال (4 درجه سانتی‌گراد)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Integrated culture of Litopenaeus vannamei postlarvae with different densities of red sea weed (Gracilaria corticata)
پرورش توام مرحله نوزادگاهی میگوی پا سفید غربی ( (Litopenaeus vannamei با تراکم های مختلف جلبک قرمز (Gracilaria corticata)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of urban wastewater on fish community in the Saghez River, Kurdestan Provience
تاثیر پساب شهری بر ساختار ماهیان در رودخانه سقز، استان کردستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of growth performance and proteolytic enzymes activity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fry fed by different levels of single cell protein
بررسی عملکرد رشد و میزان فعالیت آنزیم‌های پروتئازی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین تک‌یاخته
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Supplying nutritional needs of livestock and humans from lanternfishes
تامین نیازهای تغذیه‌ای دام و انسان از فانوس‌ماهیان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Age, growth and biomass of the Kutum (Rutilus frisii, Kamensky., 1901) in Iranian waters of the Caspian Sea
سن، رشد و مقدار زی‌توده ماهی سفید (Rutilus frisii, Kamensky, 1901) در آبهای ایرانی دریای خزر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of different salinity levels and carbon sources in biofloc production system
تأثیر سطوح مختلف شوری و منابع کربن در سیستم تولید توده زیستی (Biofloc)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Bathing effects of nettle (Urtica dioica) hydroalcoholic extract on immunological and hematological indices in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) infected with Saprolegnia fungal
اثرات حمام عصاره‌ هیدروالکلی گزنه (Urtica dioica) بر شاخص‌های ایمنی و خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)آلوده شده با قارچ ساپرولگنیا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of the performance of bromophenol blue and bromocresol green Sensors in determining the microbial spoilage of (Clupeonella cultriventris caspia) stored in the refrigerator
مقایسه عملکرد حسگرهای برموفنول آبی و برموکروزول سبز در تعیین فساد باکتریایی گوشت چرخ شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) نگهداری شده در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of different levels of organic acids mixture on some growth parameters and carcass composition of common carp (Cyprinus carpio) juveniles
تأثیر سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی خوراکی بر برخی شاخص‌های رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of chemical and bacterial quality of surimi produced from common Kilka (Clupeonella cultriventris) under pennyroyal (Mentha pulegium) extract during refrigerator storage (4±1°C)
بررسی کیفیت شیمیایی و باکتریایی سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris) حاوی عصاره پونه (Mentha pulegium) طی نگهداری در یخچال (1±4 درجه سانتی‌گراد)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Taxonomic structure, spatial distribution, and temporal variations of Appendicularian communities in coastal waters of Bushehr- Persian Gulf
ساختار تاکسونومیک، پراکنش مکانی و روند تغییرات زمانی جمعیت اپندیکولارین‌ها در آبهای ساحلی شمال بوشهر – خلیج فارس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of physicochemical, microbial and sensory properties of Huso huso fillets smoked and flavored with brine and sauce for 30 days in the refrigerator
مقایسه تغییرات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی فیله‌‌های فیل ماهی (Huso huso) دودی طعم‌دهی شده با آب نمک و سس به مدت 30 روز در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles