[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) ::
جلد 27 شماره 5 صفحات 115-124 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر غذای غنی شده با پروبیوتیک بر فراسنجه های رشد ماهی پرورشی قزل‌آلای رنگین کمان
نسرین چوبکار ، شاپور کاکولکی، فرشته صحرایی، عبدالرضا آقاجانی، محیا رضایی منش، فروغ محمدی
دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه
چکیده:   (540 مشاهده)
پروبیوتیک­ها در بعد وسیعی در آبزی پروری نوین استفاده می‌شوند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر بکارگیری پروبیوتیک ،گونه  باسیلوس سوبتیلیس، بر پارامترهای رشد ماهی قزل‌آلای رنگین کمان و تعیین میزان مطلوب مصرف این باکتری انجام شد. در این مطالعه تأثیر باسیلوس سوبتیلیس IS02 در غالب یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی شامل تیمار اول فاقد مکمل پروبیوتیک، تیمار دوم حاوی 106 ، تیمار سوم با 107 و تیمار چهارم با cfu/g 108 از باسیلوس سوبتیلیس در جیره غذایی به مدت 30 روز برروی برخی از شاخص­های رشد (میزان و درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، نسبت بازده چربی، ارزش تولیدی پروتئین، ارزش تولیدی چربی، ضریب چاقی، غذای دریافتی توسط ماهی، کارآیی تغذیه و شاخص رشد روزانه)  بررسی شد.
تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون Bonferroni صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمار چهار با غلظت  cfu/g 108 تأثیر معنی داری (001/0 = p) بر افزایش ارزش تولیدی پروتئین(PPV) داشته است اما در سایر پارامترهای رشد  تاثیر آماری معنی داری مشاهده نگردید (05/0 p>). نتایج این پژوهش می تواند کاربرد گسترده­ای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاه‌های نوین در شرایط پرورشی و افزایش ارزش غذایی آن داشته باشد.
 
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، باسیلوس سوبتیلیس، قزل‌آلای رنگین کمان، سنجش رشد
متن کامل [PDF 824 kb]   (83 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۷/۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Choobkar N, kakoolaki S, Sahraeei F, Aghajani A, Rezaeemanesh M, Mohammadi F. Study of effect of probiotic enriched food on growth parameters of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). isfj. 2019; 27 (5) :115-124
URL: http://isfj.ir/article-1-2027-fa.html

چوبکار نسرین، کاکولکی شاپور، صحرایی فرشته، آقاجانی عبدالرضا، رضایی منش محیا، محمدی فروغ. بررسی تاثیر غذای غنی شده با پروبیوتیک بر فراسنجه های رشد ماهی پرورشی قزل‌آلای رنگین کمان. مجله علمي شيلات ايران. 1397; 27 (5) :115-124

URL: http://isfj.ir/article-1-2027-fa.html



دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3855