این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عصاره های کاسنی (Cichorium intybus)و علفچای (Hypericumperforatum) بر شاخصهای ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت. برای این منظور 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وزن متوسط 5±100 گرم به طور تصادفی میان چهار گروه آزمایشی شامل جیره شاهد و جیرههای حاوی 3% عصاره کاسنی، 3% عصاره علف چای و ترکیب%5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علفچای تقسیم شدند. آزمایش به مدت 12 هفته بطول انجامید. شاخصهای ایمنی سرم شامل فعالیت آنزیم لیزوزیم، جایگزین کمپلمان و سطح ایمونوگلوبولین کل به همراه فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی مانند کاتالاز (CAT)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد سنجیده شد. بر اساس نتایج بدست آمده، افزودن 3% عصاره کاسنی به جیره غذایی موجب افزایش معنیدار میزان ایمونوگلوبین کل و فعالیت آنزیم لیزوزیم نسبت به گروه شاهد شده است (05/0>p). بالاترین میزان فعالیت جایگزین کمپلمان در تیمار حاوی ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علفچای مشاهده شد. افزودن مجزا و ترکیبی عصارههای هر دو گیاه کاسنی و علف چای به جیره غذایی نیز منجر به افزایش فعالیت آنزیمهای SOD و GPX نسبت به جیره شاهد گردید (05/0>p). بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز نیز بترتیب در گروه شاهد و تیمار %3 علف چای مشاهده شد (05/0>p). در نتیجه، افزودن %3 عصاره گیاه کاسنی به جیره غذایی باعث بهبود شاخصهای ایمنی و %3 علف چای منجر بر افزایش سطح فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان شد.
Farzollahi L, Sarvi Moghanlou K, Imani A. Single and combined effects of Chicory (Cichorium intybus L.) and Hypericum perforatum extracts on immune indices and antioxidant enzymes activity
of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
. isfj 2019; 28 (1) :165-176 URL: http://isfj.ir/article-1-2163-fa.html
فرض اللهی لیلا، سروی مغانلو کوروش، ایمانی احمد. اثر مجزا و ترکیبی عصارههای کاسنی (Cichorium intybus) و علفچای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) . مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (1) :165-176
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است