[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 1 - ( 2-1398 ) ::
جلد 28 شماره 1 صفحات 165-176 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مجزا و ترکیبی عصاره‌‌های کاسنی (Cichorium intybus) و علف‌چای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
لیلا فرض اللهی، کوروش سروی مغانلو، احمد ایمانی
دانشگاه ارومیه
چکیده:   (233 مشاهده)
این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و  علف­چای (Hypericum perforatum) بر شاخصهای ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت. برای این منظور 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وزن متوسط 5±100 گرم به طور تصادفی میان چهار گروه آزمایشی شامل جیره شاهد و جیره­های حاوی 3% عصاره کاسنی، 3% عصاره علف چای و  ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علف­چای تقسیم شدند. آزمایش به مدت 12 هفته بطول انجامید. شاخص­های ایمنی سرم شامل فعالیت آنزیم لیزوزیم، جایگزین کمپلمان و سطح ایمونوگلوبولین کل به همراه فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی مانند کاتالاز (CAT)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد سنجیده شد. بر اساس نتایج بدست آمده، افزودن 3% عصاره کاسنی به جیره غذایی موجب افزایش معنی­دار میزان ایمونوگلوبین کل و فعالیت آنزیم لیزوزیم نسبت به گروه شاهد شده است (05/0>p). بالاترین میزان فعالیت جایگزین کمپلمان در تیمار حاوی ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علف­چای مشاهده شد. افزودن مجزا و ترکیبی عصاره­های هر دو گیاه کاسنی و علف چای به جیره غذایی نیز منجر به افزایش فعالیت آنزیم­های SOD و GPX نسبت به جیره شاهد گردید (05/0>p). بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز نیز بترتیب در گروه شاهد و  تیمار %3 علف چای مشاهده شد (05/0>p). در نتیجه، افزودن %3 عصاره گیاه کاسنی به جیره غذایی باعث بهبود شاخص­های ایمنی و %3 علف چای منجر بر افزایش سطح فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان شد.  
واژه‌های کلیدی: کاسنی، علف چای، ایمنی، آنزیم‌های آنتی اکسیدانی، قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 688 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۷/۱۰/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farzollahi L, Sarvi Moghanlou K, Imani A. Single and combined effects of Chicory (Cichorium intybus L.) and Hypericum perforatum extracts on immune indices and antioxidant enzymes activity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) . isfj. 2019; 28 (1) :165-176
URL: http://isfj.ir/article-1-2163-fa.html

فرض اللهی لیلا، سروی مغانلو کوروش، ایمانی احمد. اثر مجزا و ترکیبی عصاره‌‌های کاسنی (Cichorium intybus) و علف‌چای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) . مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (1) :165-176

URL: http://isfj.ir/article-1-2163-fa.html



دوره 28، شماره 1 - ( 2-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3961