[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 139-146 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینای (Spirulina platensis) ریزکپسوله شده و غیر کپسوله بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه‌‌های گوشتی (راس 308)
متین شکوری، منصور رضایی، یداله چاشنی دل، رضا صفری، حامد قلی پور
موسسه تحقیقات شیلات ایران
چکیده:   (160 مشاهده)
این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن پودر جلبک اسپیرولینا ریزکپسوله شده و غیرکپسوله به جیره بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه‌‌های گوشتی به‌‌ مدت 6 هفته انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار با 4 تکرار در هر تیمار (10 قطعه جوجه در هر تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1- جیره پایه بدون هیچ افزودنی (شاهد منفی)، 2- جیره پایه + آنتی بیوتیک (شاهد مثبت)، 3- جیره پایه + ویتامین E، 4- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 5- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 6- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 7- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا غیرکپسوله، 8- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا غیر کپسوله و 9- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا غیرکپسوله بود. نتایج حاصله در پایان دوره آزمایش نشان داد که فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در تیمارهای حاوی 1 درصد پودر اسپیرولینای ریزکپسوله شده و 1 درصد پودر اسپیرولینا غیر کپسوله بیش از سایر تیمارها بود (05/0>p). اما فعالیت آنزیم‌‌های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نداشت (05/0<p). اثر تیمارهای آزمایشی بر قابلیت هضم مواد مغذی در بین گروههای مختلف آزمایشی نیز اثر معنی‌‌داری را نشان نداد (05/0>p). افزودن پودر اسپیرولینا و پودر اسپیرولینا کپسوله سبب افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در جیره جوجه‌‌های گوشتی راس 308 شد.
واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی، قابلیت هضم، جوجه گوشتی، Spirulina platensis
متن کامل [PDF 444 kb]   (57 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1397/11/16 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakoori M, Rezaei M, Chashnidel Y, Safari R, Gholipour H. Effect of microencapsulated and non-encapsulated of spirulina (Spirulina platensis) algae powder on the antioxidant enzymes activity and nutrient digestibility of broiler chicks (Ross 308). isfj. 2020; 29 (2) :139-146
URL: http://isfj.ir/article-1-2186-fa.html

شکوری متین، رضایی منصور، چاشنی دل یداله، صفری رضا، قلی پور حامد. اثرات تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینای (Spirulina platensis) ریزکپسوله شده و غیر کپسوله بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه‌‌های گوشتی (راس 308). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (2) :139-146

URL: http://isfj.ir/article-1-2186-fa.html



دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4162