[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 201-210 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد باکتریایی پوشش خوراکی کیتوزان همراه با عصاره آبی میوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) بر فیله ماهی کپور نقره‌ای طی نگهداری در یخچال
مریم صادقی، علی ارشدی ، جواد میردار هریجانی، فاطمه حدادی
دانشگاه زابل
چکیده:   (98 مشاهده)
امروزه مواد بسته‌بندی ضد باکتریایی به عنوان یکی از فنآوریهای نوین به منظور جلوگیری از گسترش فساد و میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا از طریق موادغذایی مورد توجه میباشند. مطالعه حاضر به منظور بررسی تأثیر ضدباکتریایی پوشش کیتوزان به همراه عصاره آبی میوه پنیرباد (Withania coagulans) بر افزایش زمان ماندگاری فیله کپورنقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) انجام شد. فیله ها در 6 تیمار و 3 تکرار طی 18 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. تیمارها شامل: تیمار بدون پوشش، عصاره 5/0درصد، عصاره 1 درصد، کیتوزان 1 درصد، کیتوزان 1 درصد با عصاره 5/0درصد و کیتوزان 1درصد با عصاره 1 درصد بود. جمعیت باکتریایی (شمارش کلی باکتریها و شمارش باکتریهای سرمادوست) نمونهها در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15 و 18 نگهداری فیله ها در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. در طول دوره نگهداری تمامی تیمارهای دارای پوشش کیتوزان و عصاره در ارزیابیهای باکتریایی دارای اختلاف معناداری با تیمار شاهد بودند (05/0>p). بیشترین مقدار شمارش کلی باکتریها و باکتریهای سرمادوست تا روز 18 به ترتیب مربوط به تیمار شاهد (02/0±03/8 و 02/0±16/8) و کمترین آن مربوط به پوشش کیتوزان 1 درصد با عصاره 1 درصد (01/0±79/5 و 03/0±10/6) بود. نتایج حاصل نشان دهنده تأثیر ضدباکتریایی قوی پوشش خوراکی کیتوزان 1 درصد با عصاره 1 درصد بود که تأثیر معناداری بر کاهش مقدارکل باکتریها و تعداد باکتریهای سرمادوست و همچنین افزایش زمان ماندگاری فیلههای پوششدار گردید.
واژه‌های کلیدی: پوشش خوراکی، افزایش ماندگاری، کپور نقره ای، عصاره آبی میوه پنیرباد
متن کامل [PDF 637 kb]   (47 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1398/7/18 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sadeghi M, arshadi A, mirdar harijani J, haddadi F. Antimicrobial activity of chitosan edible coating enriched with aqueous extract of Withania coagulans fruit on the shelf life of Silver carp fillet stored in the refrigerator. isfj. 2020; 29 (2) :201-210
URL: http://isfj.ir/article-1-2296-fa.html

صادقی مریم، ارشدی علی، میردار هریجانی جواد، حدادی فاطمه. بررسی اثر ضد باکتریایی پوشش خوراکی کیتوزان همراه با عصاره آبی میوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) بر فیله ماهی کپور نقره‌ای طی نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (2) :201-210

URL: http://isfj.ir/article-1-2296-fa.html



دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4162