:: دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) ::
جلد 27 شماره 5 صفحات 124-115 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر غذای غنی شده با پروبیوتیک بر فراسنجه های رشد ماهی پرورشی قزل‌آلای رنگین کمان
نسرین چوبکار 1، شاپور کاکولکی2 ، فرشته صحرایی3 ، عبدالرضا آقاجانی4 ، محیا رضایی منش5 ، فروغ محمدی6
1- دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه
2- سازمان تحقیقات شیلات
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحدعلوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- گروه علوم و صنایع غذایی، واحدقزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
5- گروه علوم محیط زیست، دانشکده محیط زیست ،دانشگاه محیط زیست، البرز، ایران
6- گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه، ایران
چکیده:   (3844 مشاهده)
پروبیوتیک­ها در بعد وسیعی در آبزی پروری نوین استفاده می‌شوند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر بکارگیری پروبیوتیک ،گونه  باسیلوس سوبتیلیس، بر پارامترهای رشد ماهی قزل‌آلای رنگین کمان و تعیین میزان مطلوب مصرف این باکتری انجام شد. در این مطالعه تأثیر باسیلوس سوبتیلیس IS02 در غالب یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی شامل تیمار اول فاقد مکمل پروبیوتیک، تیمار دوم حاوی 106 ، تیمار سوم با 107 و تیمار چهارم با cfu/g 108 از باسیلوس سوبتیلیس در جیره غذایی به مدت 30 روز برروی برخی از شاخص­های رشد (میزان و درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، نسبت بازده چربی، ارزش تولیدی پروتئین، ارزش تولیدی چربی، ضریب چاقی، غذای دریافتی توسط ماهی، کارآیی تغذیه و شاخص رشد روزانه)  بررسی شد.
تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون Bonferroni صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمار چهار با غلظت  cfu/g 108 تأثیر معنی داری (001/0 = p) بر افزایش ارزش تولیدی پروتئین(PPV) داشته است اما در سایر پارامترهای رشد  تاثیر آماری معنی داری مشاهده نگردید (05/0 p>). نتایج این پژوهش می تواند کاربرد گسترده­ای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاه‌های نوین در شرایط پرورشی و افزایش ارزش غذایی آن داشته باشد.
 
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، باسیلوس سوبتیلیس، قزل‌آلای رنگین کمان، سنجش رشد
متن کامل [PDF 824 kb]   (1007 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/1/16 | پذیرش: 1397/10/22 | انتشار: 1397/10/25



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 27، شماره 5 - ( 10-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها