1- دانشگاه تهران 2- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر 3- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده: (5174 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی اثرات شوری های مختلف بر بافت کلیه ماهی بنی بود. برای انجام این پژوهش تعداد 144 قطعه ماهی بنی سالم با میانگین وزنی 36/2 ± 350 گرم و طول 25/1± 25 سانتیمتر در پنج گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول به عنوان شاهد در آب معمولی شهری کلرزدایی شده و چهار گروه بعدی به ترتیب در غلظتهایی با شوری 4، 8، 12و 16 ppt در شرایط یکسان نگهداری شدند. در روزهای 1، 3 ، 7 ، 14 ، 21 و 28 از بافت کلیه نمونههایی به ضخامت حداکثر 5/0 سانتیمتر تهیه و در محلول بوئن تثبیت شدند. پس از انجام روش استاندارد و معمول تهیه مقاطع بافتی برشهایی به ضخامت 6- 5 میکرومتر تهیه و رنگآمیزی به روش H&E بر روی آنها انجام گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که انتقال تدریجی ماهی بنی به آب با شوری بالا باعث افزایش تعداد و قطر گلومرول ها بویژه در شوری های بالا شده اما از شدت آن در روزهای پایانی دوره کاسته شده بود (p<0.05). همچنین بیشترین قطر و ضخامت توبول های جمع کننده ادراری مربوط به آب شیرین و در روز 28 گزارش گردید (p<0.05). با توجه به روند کاهشی منابع آب شیرین از این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که ماهی بنی تا چه اندازه میتواند با تغییر در ساختار کلیه در مقابل شوری مقاومت کند. این یافته ها نشان داد که ماهی بنی شوری پسند بوده و دارای توانایی تنظیم حیاتی در برابر شوری های مختلف باشد.
Morovvati H, Abdi R, Shamsi M. Short Communiation: Effect of different salinity concentration on kidney of benni, Barbus sharpeyi. isfj 2017; 25 (5) :159-163 URL: http://isfj.ir/article-1-1440-fa.html
مروتی حسن، عبدی رحیم، شمسی محمد مهدی. یافته کوتاه: بررسی اثرات شوری های مختلف بر بافت کلیه ماهی بنی . مجله علمي شيلات ايران. 1395; 25 (5) :159-163
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است