1- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان 2- دانشگاه صنعتی خاتم النبیا بهبهان 3- دانشگاه دریانوردی چابهار
چکیده: (6098 مشاهده)
تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر آستاگزانتین بر عملکرد رشد (وزن نهایی و ضریب رشد ویژه و شاخص وضعیت)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی و نسبت کارایی روتئین)، ترکیب شیمیایی (میزان پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) و برخی شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین تام، گلوکز، تریگلیسرید و کلسترول) به مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 120 قطعه ماهی کفال خاکستری با میانگین وزنی g07/0±77/11 در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 10 قطعه در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از آستاگزانتین) و در تیمارهای آزمایشی 2، 3، 4 میزان استفاده از آستاگزانتین به ترتیبmg/kg 50، 100، 150 غذا بود، در آذرماه ماه 1394 مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که در پایان آزمایش، بیشترین میزان غذای دریافتی، ضریب رشد ویژه، نسبت کارایی پروتئین و شاخص وضعیت در تیمار حاوی mg/kg 150 آستاگزانتین مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>P). همچنین بیشترین وزن نهایی و پروتئین تام و کمترین تریگلیسرید و کلسترول در تیمارهای حاوی mg/kg 100 و 150 آستاگزانتین مشاهده شد. کمترین میزان چربی در تیمارهای تغذیه شده با آستاگزانتین مشاهده شد که اختلاف معنیداری را با تیمار شاهد نشان داد (05/0>P). در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن mg/kg 100 و 150 آستاگزنتین به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری بهمنظور بهبود شاخصهای رشد، تغذیه، کیفیت لاشه و فراسنجههای بیوشیمیایی خون در این ماهی پیشنهاد می شود.
Rigi Ghazagh H, Aberomand A, Ziaienezhad S, Akbary P. Effect of astaxanthin on growth, body chemical composition and some blood serum biochemical indices in grey mullet,Mugil cephalus Linnaeus, 1758. isfj 2017; 26 (2) :15-24 URL: http://isfj.ir/article-1-1621-fa.html
ریگی قزاق حمیده، آبرومند علی، ضیایی نژاد سعید، اکبری پریا. اثرآستاگزانتین بر رشد، ترکیب شیمیایی بدن و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus,1758). مجله علمي شيلات ايران. 1396; 26 (2) :15-24
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است