۱- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان ۲- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده: (۵۵۹۰ مشاهده)
.
در این تحقیق اثرات پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تجاری در تغذیه ماهیان بر ترکیبات شیمیایی فیله و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور تعداد 243 قطعه ماهی تحت دو تیمار با غلظت پروبیوتیکی صفر(شاهد ،C)، 103واحد تشکیل کلنی در هر گرم (تیمارA) و 106 واحد تشکیل کلنی در هر گرم (تیمار B) پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تجاری تغذیه شدند. نتایج مطالعه نشان داد میزان چربی فیله ماهیان در تیمار B بالاترین و در تیمار A کمترین درصد را به خود اختصاص داده بود، که این میزان در هر دو تیمار نسبت به گروه C اختلاف معنیداری را نشان داد(05/0 P<). ماهیان گروه C دارای کمترین میزان خاکستر نسبت به ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک بودند. بیشترین میزان رطوبت متعلق به تیمار A و کمترین میزان آن متعلق به تیمار B بود که با گروه C اختلاف معنیداری داشت (05/0 P<). تیمارA دارای بالاترین درصد پروتئین نسبت به دیگر تیمارها بود اما اختلاف معنیداری وجود نداشت. بیشترین میزان کلسترول و تری گلیسرید متعلق به تیمار B و کمترین میزان متعلق به تیمار A بود. پروتئین کل سرم در طول دوره آزمایش کاهش اما میزان آلبومین افزایش یافت. بر این اساس میتوان پیشنهاد نمود که جهت بهبود ارزش غذایی ماهی کپور معمولی از پروبیوتیک مذکور استفاده شود.
Baesi F, Aberomand A, Ziaienezhad S, Javaheri Baboli M. Optimizing the chemical composition of fish fillets and blood biochemical parameters of common carp (Cyprinus carpio) using various levels of commercial probiotic Lactobacillus (Lactobacillus acidophilus) in the diet. isfj 2017; 26 (2) :101-110 URL: http://isfj.ir/article-1-1628-fa.html
باعثی فریده، آبرومند علی، ضیایی نژاد سعید، جواهری بابلی مهران. بهینه سازی ترکیبات مغذی و شاخص های بیوشیمیایی ماهی کپور معمولی ((Cyprinus carpio با اثرات تغذیه ای سطوح مختلف لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی تجاری جدید در جیره غذایی . مجله علمي شيلات ايران. ۱۳۹۶; ۲۶ (۲) :۱۰۱-۱۱۰
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است