1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری 2- گروه بیوتکنولوژی مؤسسۀ تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی 3- گروه شیلات دانشکدۀ منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر
چکیده: (3261 مشاهده)
در دهههای اخیر بازیافت و شناسایی آنزیم های گوارشی از ماهیان توجه زیادی را به خود جلب کرده است و کاربردهای جدیدی نیز برای این آنزیم ها در برخی از صنایع، از قبیل صنعت غذا و صنایع شوینده تعریف شده است. یکی از این آنزیمهای استخراجی تریپسین است که در این پژوهش با استفاده از روش سه مرحلهای استخراج با بافر Tris–HCl 50 میلی مولار (حاوی 10 میلی مولارCaCl2 با pH 5/7)، ترسیب با سولفات آمونیوم60% اشباع و کروماتوگرافی غربالی Sephadex G-75 از روده ماهی سفید استخراج و خالصسازی شد و در نتیجه آن بازده 52% و میزان تخلیص 78/25 برابر (fold) بدست آمد. پارامترهای سینتیکی Vmax و Km با استفاده از معادله میکائیلس-منتن برای سوبسترای BAPNA بترتیب 9958/2 میکرومول بر میلیگرم در دقیقهو 5350/0 میلیمول محاسبه گردید و Kcat نیز S-12568/6 بدست آمد. نیمه عمر تریپسین روده ماهی سفید نیز با استفاده از تبدیل نمودار فعالیت آنزیم (دقیقه) به نمودار لگاریتم طبیعی و محاسبه شیب آن برابر با 72/58 دقیقه برای سوبسترای BAPNA محاسبه شد. نتایج نشان داد که تریپسین روده ماهی سفید با سهولت و هزینه کم قابل جداسازی و خالصسازی است و از لحاظ سینتیکی کاراییبالاترینسبتبه تریپسین تجاری (خوک) دارد وقابلیت استفاده را در صنایعغذایی، صنایع شیلات، تهیه محیط کشت میکروبیوهمچنین کاربرد درتحقیقات بیوتکنولوژیدارد.
Hasebi Z, Motamedzadegan A, Madani R, Zamani A. Extraction and purification of Trypsin from intestine of Caspian kutum
(Rutilus frisii Kutum) and Calculation of its Kinetic parameters and Half Life
. isfj 2019; 28 (5) :101-110 URL: http://isfj.ir/article-1-2059-fa.html
حاسبی زهره، معتمدزادگان علی، مدنی رسول، زمانی عباس. استخراج و خالصسازی آنزیم تریپسین از روده ماهی سفید
(Rutilus frisii kutum) و محاسبه پارامترهای سینتیک و نیمه عمر آن
. مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (5) :101-110
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است