[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 28، شماره 1 - ( 2-1398 ) ::
جلد 28 شماره 1 صفحات 143-131 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر لسیتین سویای جیره بر شاخصهای رشد، بازماندگی، تغذیه ای و فاکتورهای خونی صبیتی جوان (Spaidentex hasta)
اسمعیل پقه* 1، جاسم غفله مرمضی2 ، ناصر آق3 ، فرزانه نوری3 ، ابوالفضل سپهداری4 ، منصور طرفی موزان زاده5
1- مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی - گرگان
2- مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور - اهواز
3- پژوهشکده آرتمیا و موجودات آبزی – دانشگاه ارومیه
4- مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - تهران
5- مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور - ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی
چکیده:   (3246 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات چهار سطح لسیتین سویا (0، 3، 6 و 9 درصد جیره) در جیره غذایی با سطوح پروتئین و انرژی یکسان (50 درصد پروتئین و kj/g 18/5 انرژی) بر شاخص‌های رشد، تغذیه‌ای و خونی بچه ماهیان صبیتی (Sparidentex hasta) با وزن اولیه 0/16 ± 37/90 گرم انجام گرفت. پس از پایان دوره 56 روزه پرورش ، نتایج نشان داد با افزایش مقدار لسیتین از صفر تا 6 درصد شاخص‌های رشد افزایش یافته ولی با افزایش سطح لستین جیره غذایی از 6 به 9 درصد از مقادیر شاخص‌های رشد کاسته شد. بیشترین مقادیر در شاخص‌های میانگین وزن نهایی (2/99 ± 86/19 گرم)، میانگین افزایش وزن (3/06 ± 48/41 گرم و ضریب رشد ویژه (SGR) (0/07 ± 1/47) در تیمار جیره غذایی 6 درصد لسیتین بدست آمد که این مقادیر با مقادیر بدست آمده در جیره شاهد اختلاف معنی‌دار داشت (P <0.05). شاخص‌های بازماندگی، ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده و فاکتورهای خونی مورد مطالعه در تیمارهای مختلف تغییر معنی داری نداشتند (P>0.05). نتایج این تحقیق نشان داد، استفاده از لسیتین سویا در سطح 6 درصد در ترکیب جیره غذایی بچه ماهیان صبیتی جهت بهبود شاخص های رشد این گونه مناسب است.
واژه‌های کلیدی: لسیتین سویا، صبیتی، رشد، فاکتورهای خونی
متن کامل [PDF 656 kb]   (875 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1397/6/6 | پذیرش: 1398/2/4 | انتشار: 1398/4/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pagheh E, G. Marammazi J, Agh N, Nouri F, Sepahdari A, Torfi Mozanzadeh M. Effects of dietary soybean lecithin on growth performance, feed utilization and hematological parameters of juvenile sobaity seabream (Sparidentex hasta). isfj 2019; 28 (1) :131-143
URL: http://isfj.ir/article-1-2099-fa.html

پقه اسمعیل، غفله مرمضی جاسم، آق ناصر، نوری فرزانه، سپهداری ابوالفضل، طرفی موزان زاده منصور. تاثیر لسیتین سویای جیره بر شاخصهای رشد، بازماندگی، تغذیه ای و فاکتورهای خونی صبیتی جوان (Spaidentex hasta). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (1) :131-143

URL: http://isfj.ir/article-1-2099-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 1 - ( 2-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645