[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 28، شماره 3 - ( 6-1398 ) ::
جلد 28 شماره 3 صفحات 211-207 برگشت به فهرست نسخه ها
یافته علمی: بررسی آلودگی میکروبی میگوهای تجاری بازار شهر اهواز
پردیس پروین1 ، زهرا خوشنود* 1
1- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
چکیده:   (3509 مشاهده)
هدف از انجام مطالعه ی حاضر بررسی کارایی روش بسته بندی در خلا در وضعیت آلودگی میکروبی فیله ی ماهیان بسته بندی شده موجود در بازار اهواز می باشد. به منظور بررسی آلودگی میکروبی میگوهای تجاری در بازار اهواز، 8 گونه‌ی متداول موجود شامل شامل ببری سبز Penaeus semisulcatus، هندی سفید Penaeus indicus، صورتی جنوبیPenaeus farfante ، شاه میگو Penulirus homarus، موزی Penaeus merguiensis، کیدیParapenaopsis stylifra ، سرتیز Metapenaeus affinis، وانامی Litopenaeus vanamei  استفاده گردید. جهت بررسی آلودگی میکروبی این میگوها از بافت عضله نمونه برداری شد. دو خانواده باکتریایی (Vibrionaceae و Streptococcaceae) مشتمل بر 2 جنس و 3 گونه جداسازی شدند. بیشترین گونه جدا شده Streptococcus faecalis با درصد فراوانی 5/61% و کمترین میزان فراوانی مربوط به Vibrio alginolyticus با میزان فراوانی 7/7% بود. میگوی صورتی جنوبی با میزان آلودگی Vibrio parahaemolyticus به میزان 103× 5/4 دارای بالاترین میزان آلودگی بود. همچنین وجود یک گونه قارچ از شاخه Ascomycota با نام Penicillium expansum از خانواده Trichocomaceae مشاهده گردید. با توجه به اینکه 25% نمونه های مورد مطالعه دارای آلودگی باکتریایی بودند به نظر می رسد که نظارت دقیق و مستمر بر بیماری زاهای احتمالی V. parahaemolyticus، به منظور ارزیابی در معرض خطر بودن سلامت انسان از طریق مصرف غذاهای دریایی، لازم و ضروری می باشد.
واژه‌های کلیدی: میگو، آلودگی میکروبی، آلودگی قارچی
متن کامل [PDF 370 kb]   (936 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي آبزيان
دریافت: 1397/8/22 | پذیرش: 1398/4/29 | انتشار: 1398/4/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parvin P, Khoshnood Z. Investigation of Microbial contamination of commercial shrimps at Ahvaz Market. isfj 2019; 28 (3) :207-211
URL: http://isfj.ir/article-1-2124-fa.html

پروین پردیس، خوشنود زهرا. یافته علمی: بررسی آلودگی میکروبی میگوهای تجاری بازار شهر اهواز. مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (3) :207-211

URL: http://isfj.ir/article-1-2124-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 3 - ( 6-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645