[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره ۲۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۹ ) ::
جلد ۲۹ شماره ۲ صفحات ۱۴۶-۱۳۹ برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینای (Spirulina platensis) ریزکپسوله شده و غیر کپسوله بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه‌‌های گوشتی (راس 308)
متین شکوری۱ ، منصور رضایی۲ ، یداله چاشنی دل۲ ، رضا صفری۳ ، حامد قلی پور۴
۱- موسسه تحقیقات شیلات ایران
۲- دانشگاه کشاورزی ساری
۳- پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری
۴- دانشگاه کشاورزی- دانشکده علوم دامی و شیلات- گروه علوم دامی
چکیده:   (۲۷۶۷ مشاهده)
این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن پودر جلبک اسپیرولینا ریزکپسوله شده و غیرکپسوله به جیره بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه‌‌های گوشتی به‌‌ مدت 6 هفته انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار با 4 تکرار در هر تیمار (10 قطعه جوجه در هر تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1- جیره پایه بدون هیچ افزودنی (شاهد منفی)، 2- جیره پایه + آنتی بیوتیک (شاهد مثبت)، 3- جیره پایه + ویتامین E، 4- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 5- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 6- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 7- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا غیرکپسوله، 8- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا غیر کپسوله و 9- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا غیرکپسوله بود. نتایج حاصله در پایان دوره آزمایش نشان داد که فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در تیمارهای حاوی 1 درصد پودر اسپیرولینای ریزکپسوله شده و 1 درصد پودر اسپیرولینا غیر کپسوله بیش از سایر تیمارها بود (05/0>p). اما فعالیت آنزیم‌‌های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نداشت (05/0<p). اثر تیمارهای آزمایشی بر قابلیت هضم مواد مغذی در بین گروههای مختلف آزمایشی نیز اثر معنی‌‌داری را نشان نداد (05/0>p). افزودن پودر اسپیرولینا و پودر اسپیرولینا کپسوله سبب افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در جیره جوجه‌‌های گوشتی راس 308 شد.
واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی، قابلیت هضم، جوجه گوشتی، Spirulina platensis
متن کامل [PDF 444 kb]   (۷۱۰ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1397/11/16 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakoori M, Rezaei M, Chashnidel Y, Safari R, Gholipour H. Effect of microencapsulated and non-encapsulated of spirulina (Spirulina platensis) algae powder on the antioxidant enzymes activity and nutrient digestibility of broiler chicks (Ross 308). isfj 2020; 29 (2) :139-146
URL: http://isfj.ir/article-1-2186-fa.html

شکوری متین، رضایی منصور، چاشنی دل یداله، صفری رضا، قلی پور حامد. اثرات تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینای (Spirulina platensis) ریزکپسوله شده و غیر کپسوله بر فعالیت آنزیم‌‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه‌‌های گوشتی (راس ۳۰۸). مجله علمي شيلات ايران. ۱۳۹۹; ۲۹ (۲) :۱۳۹-۱۴۶

URL: http://isfj.ir/article-۱-۲۱۸۶-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710