۱- موسسه تحقیقات شیلات ایران ۲- دانشگاه کشاورزی ساری ۳- پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری ۴- دانشگاه کشاورزی- دانشکده علوم دامی و شیلات- گروه علوم دامی
چکیده: (۲۷۶۷ مشاهده)
این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن پودر جلبک اسپیرولینا ریزکپسوله شده و غیرکپسوله به جیره بر فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجههای گوشتی به مدت 6 هفته انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار با 4 تکرار در هر تیمار (10 قطعه جوجه در هر تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1- جیره پایهبدون هیچ افزودنی (شاهد منفی)، 2- جیره پایه + آنتی بیوتیک (شاهد مثبت)، 3- جیره پایه + ویتامین E، 4- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 5- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 6- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 7- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا غیرکپسوله، 8- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا غیر کپسوله و 9- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا غیرکپسوله بود.نتایج حاصله در پایان دوره آزمایش نشان داد که فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در تیمارهای حاوی 1 درصد پودر اسپیرولینای ریزکپسوله شده و 1 درصد پودر اسپیرولینا غیر کپسوله بیش از سایر تیمارها بود (05/0>p). اما فعالیت آنزیمهایکاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نداشت (05/0<p). اثر تیمارهای آزمایشی بر قابلیت هضم مواد مغذی در بین گروههای مختلف آزمایشی نیز اثر معنیداری را نشان نداد (05/0>p). افزودن پودر اسپیرولینا و پودر اسپیرولینا کپسوله سبب افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در جیره جوجههای گوشتی راس 308 شد.
Shakoori M, Rezaei M, Chashnidel Y, Safari R, Gholipour H. Effect of microencapsulated and non-encapsulated of spirulina (Spirulina platensis) algae powder on the antioxidant enzymes activity and nutrient digestibility of broiler chicks (Ross 308). isfj 2020; 29 (2) :139-146 URL: http://isfj.ir/article-1-2186-fa.html
شکوری متین، رضایی منصور، چاشنی دل یداله، صفری رضا، قلی پور حامد. اثرات تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینای (Spirulina platensis) ریزکپسوله شده و غیر کپسوله بر فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجههای گوشتی (راس ۳۰۸). مجله علمي شيلات ايران. ۱۳۹۹; ۲۹ (۲) :۱۳۹-۱۴۶
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است