1- گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه کنبد کاووس، ایران
چکیده: (3601 مشاهده)
تاثیر عصاره های کونوکارپوس (Conocarpus erectus L.)، پالونیا (Paulownia fortunei)و مخلوط آنها (%50 کونوکارپوس+ %50 پالونیا) بر کارایی رشد و تغذیه، فعالیت آنزیمهای گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مورد مطالعه قرار گرفت. ماهیان به 4 گروه تغذیه ای با رژیم غذایی %0 (T1)، %1 عصاره کونوکارپوس (T2)، %1 عصاره پالونیا (T3) و مخلوط آنها (T4) بهمدت 30 روز تقسیم شدند. 180 قطعه ماهی (09/4±57 گرم) بهطور تصادفی در 12 آکواریوم 70 لیتری قرار گرفتند که به 3 تیمار و 1 شاهد تقسیم شدند. عملکرد رشد ماهیان در همه تیمارهای تغذیه شده با عصارههای گیاهی در مقایسه با شاهد افزایش معنی دار آماری داشت (05/0p<)؛ بیشترین مقدار در تیمار4 بدست آمد. ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد بهبود یافت. سطوح آنزیم های گوارشی افزایش معنی داری در تیمار 3 ماهی تغذیه شده با %1 عصاره پالونیا در مقایسه با سایر تیمارها و شاهد نشان داد.اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی مختلف و شاهد در سطح پروتئین و آلبومین سرم خون ماهی وجود نداشت (05/0p>) در حالیکه مقادیر گلوکز و هموگلوبین در ماهیان مصرف کننده عصاره گیاهی افزایش معنی داری آماری داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از عصارهای کنوکارپوس و پالونیا در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان منجر به بهبود رشد، آنزیمهای گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی خون شود.
Khademi Hamedi M, Adineh H, Harsij M, Gholipour kanani H. The effect of some herbal extracts on nutrition and growth performance, digestive
enzymes activity and immune parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
. isfj 2019; 28 (5) :47-56 URL: http://isfj.ir/article-1-2210-fa.html
خادمی حمیدی محمد، آدینه حسین، هرسیج محمد، قلیپور کنعانی حسنا. تاثیر استفاده برخی از عصارهای گیاهی بر رشد و تغذیه، آنزیمهای گوارشی و پارامترهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (5) :47-56
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است