[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) ::
جلد 30 شماره 1 صفحات 135-147 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف عصاره اتانولی گیاه هالوفیت سالیکورنیا (Salicornia persica) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، آنالیز لاشه و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی میگوهای جوان پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)
سعیده بامری، کامران رضایی توابع، غلامرضا رفیعی، زهرا امینی خویی
دانشگاه تهران
چکیده:   (244 مشاهده)
این تحقیق با هدف تعیین اثرات عصاره اتانولی گیاه سالیکورنیا (Salicornia persica) بر شاخص‌‌های رشد، ترکیبات لاشه و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی میگوی‌‌های جوان پاسفید غربی انجام گردید. تیمارهای آزمایشی شامل غلظت‌‌های صفر (شاهد)، 1، 3 و 5 گرم عصارۀ اتانولی سالیکورنیا به ازای هر کیلوگرم جیره پایه بود. هر تیمار دارای 3 تکرار و در هر مخزن 50 قطعه میگوی جوان 1 گرمی پاسفید غربی ذخیره‌سازی شد. میگوهای جوان 3 بار در روز به میزان 5 درصد وزن بدن به مدت 45 روز غذادهی شدند و هر دو هفته یک‌بار زیست‌‌سنجی انجام شد و در پایان دوره آزمایش علاوه بر توزین کل میگوها در هر مخزن و به دست آوردن میانگین هر میگو 5 قطعه میگو نیز به صورت تصادفی انتخاب و زیست‌‌سنجی شدند و شاخص‌‌های رشد، آنالیز ترکیبات وزن خشک کل لاشه و همچنین درصد پروتئین در وزن تر فیله و آنزیم‌‌های آنتی‌اکسیدانی آنها اندازه‌‌گیری شد. نتایج نشان داد که بهترین عملکرد رشد در جیره حاوی 5 گرم عصاره اتانول مشاهده شد (05/0>p) که میزان افزایش وزن بدن 112 درصد بیشتر از تیمار شاهد بود. همچنین بر اساس نتایج، پروتئین وزن تر فیله (60%)، آنزیم سوپراکسیداز دیسموتاز (18%)، آنزیم گلوتاتیون پرکسیداز (150%) در تیمار 5 گرمی عصاره اتانولی گیاه سالیگورنیا در میگوها نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از عصاره گیاه سالیکورنیا تأثیر مثبتی بر رشد، ترکیبات لاشه و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی دارد و استفاده از عصاره گیاه سالیکورنیا به میزان‌‌ 5 گرم در هر کیلوگرم غذا در مراکز پرورش میگوی پاسفید غربی توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: آنتی اکسیدان، آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، پست لارو، کیفیت لاشه، مالون دی آلدهید
متن کامل [PDF 462 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1398/2/24 | پذیرش: 1399/5/10 | انتشار: 1400/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bameri S, Rezaei Tavabe K, Rafiee G, Amini khoei Z. Effect of different levels of ethanolic extract of Salicornia persica halophytic plant on growth indices, body composition and antioxidant enzymes activities of the Litopenaeus vannamei shrimp. isfj. 2021; 30 (1) :135-147
URL: http://isfj.ir/article-1-2231-fa.html

بامری سعیده، رضایی توابع کامران، رفیعی غلامرضا، امینی خویی زهرا. مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف عصاره اتانولی گیاه هالوفیت سالیکورنیا (Salicornia persica) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، آنالیز لاشه و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی میگوهای جوان پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله علمي شيلات ايران. 1400; 30 (1) :135-147

URL: http://isfj.ir/article-1-2231-fa.html



دوره 30، شماره 1 - ( 2-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4313