[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
جلد 29 شماره 3 صفحات 108-93 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره الکلی گیاهان بن سرخ ( (Allium jesdanum، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) بر ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus kutum)
صبا کوگانی1 ، لاله رومیانی* 2
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده:   (1973 مشاهده)
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی سه گیاه بن‌‌سرخ (Allium jesdanum)، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) در سه غلظت 250، 500 و 750 میلی‌‌گرم بر لیتر بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله ماهی سفید (Rutilus kutum) در یخچال طی 15 روز انجام گرفت. pH، TVB-N (مجموع بازهای نیتروژنی ‌‌فرار)، TBA (تیوباربیتیوریک اسید)، PV (پراکسید)، TMA (تری متیل آمین) و بار میکروبی (TVC) در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 مورد بررسی قرار گرفتند. Neophytadiene در عصاره شنگ و شاتره و Di Methyl Tri Sulfide در عصاره بن‌‌سرخ ترکیب اصلی بودند. pH، TVB-N ، TBA، PV، TMA و بار میکروبی با افزایش زمان نگهداری در تیمارهای 250، 500 و 750 میلی‌‌‌‌گرم در لیتر عصاره هر 3 گیاه افزایش یافتند (05/0p<). بار میکروبی در تیمار 250 میلی‌‌گرم در لیتر برای هر سه عصاره در محدوده (Log cfu/g 07/5-24/3) قرار داشت و تا روز نهم در حد مجاز بود، ولی در تیمار 750 میلی‌‌گرم در لیتر برای سه عصاره تا روز پانزدهم Log cfu/g) 22/6-29/5) در محدوده مجاز (Log cfu/g 7) قرار داشت. بالاترین فعالیت ضد میکروبی مربوط به عصاره الکلی بن‌‌سرخ بوده و عصاره‌‌های الکلی شنگ و شاتره در رتبه‌‌ بعدی قرار داشتند.
واژه‌های کلیدی: بن سرخ، شنگ، شاتره، شاخص‌‌های کیفی، ماهی سفید
متن کامل [PDF 1003 kb]   (534 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1398/3/20 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kogani S, Roomiani L. The effect of alcoholic extract of Allium jesdanum, Tragopon carcifolus and Fumaria parviflora on the shelf life of Rutilus kutum. isfj 2020; 29 (3) :93-108
URL: http://isfj.ir/article-1-2246-fa.html

کوگانی صبا، رومیانی لاله. تاثیر عصاره الکلی گیاهان بن سرخ ( (Allium jesdanum، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) بر ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus kutum). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (3) :93-108

URL: http://isfj.ir/article-1-2246-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645