1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران 2- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده: (2424 مشاهده)
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی سه گیاه بنسرخ (Allium jesdanum)، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) در سه غلظت 250، 500 و 750 میلیگرم بر لیتر بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله ماهی سفید(Rutilus kutum) در یخچال طی 15 روز انجام گرفت. pH،TVB-N (مجموع بازهای نیتروژنیفرار)، TBA (تیوباربیتیوریک اسید)، PV (پراکسید)، TMA (تری متیل آمین) و بار میکروبی (TVC) در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 مورد بررسی قرار گرفتند. Neophytadiene در عصاره شنگ و شاتره و Di Methyl Tri Sulfide در عصاره بنسرخ ترکیب اصلی بودند. pH،TVB-N ، TBA، PV، TMA و بار میکروبی با افزایش زمان نگهداری در تیمارهای 250، 500 و 750 میلیگرم در لیتر عصاره هر 3 گیاه افزایش یافتند(05/0p<). بار میکروبی در تیمار 250 میلیگرم در لیتر برای هر سه عصاره در محدوده (Log cfu/g 07/5-24/3) قرار داشت و تا روز نهم در حد مجاز بود، ولی در تیمار 750 میلیگرم در لیتر برای سه عصاره تا روز پانزدهمLog cfu/g) 22/6-29/5) در محدوده مجاز (Log cfu/g 7) قرار داشت. بالاترین فعالیت ضد میکروبی مربوط به عصاره الکلی بنسرخ بوده و عصارههای الکلی شنگ و شاتره در رتبه بعدی قرار داشتند.
Kogani S, Roomiani L. The effect of alcoholic extract of Allium jesdanum, Tragopon carcifolus and Fumaria parviflora on the shelf life of Rutilus kutum. isfj 2020; 29 (3) :93-108 URL: http://isfj.ir/article-1-2246-fa.html
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است