1- دانشگاه دریانوردی 2- دانشگاه شیراز 3- موسسه تحقیقات شیلات چابهار
چکیده: (2204 مشاهده)
این مطالعه به بررسی عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره جلبک دونالیلا (Dunaliella salina) پرداخته است. پست لارو میگوها با متوسط وزن 01/0±86/0 گرم با 3 نوع رژیم غذایی حاوی 5/0، 1و 5/1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا و رژیم غذایی شاهد (فاقد عصاره) به مدت 60 روز تغذیه شدند (مجموعاً 4 تیمار و هر تیمار 3 تکرار). بهترین درصد وزن بدست آمده (35/21 ±38/141 درصد)، ضریب رشد ویژه (55/0 ±69/1 درصد) و میزان کارایی پروتئین (42/0 ±79/2 درصد) در میگوهای تغذیه شده با 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در رژیمهای حاوی 5/0 و 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا میزان اسیدهای چرب چند زنجیره غیر اشباع به صورت معنیداری افزایش یافت (05/0>p). میزان آراشیدونیک اسید (6- n4:20)، لینولئیک اسید (6- n2:18) و دیکوزا هگزانوئیک اسید (3- n6:22) در میگوهای دریافتکننده 5/0 و 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا به طور معنیدار بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). از اینرو، استفاده از عصاره جلبک دونالیلا در سطح 1 گرم بر کیلوگرم غذا برای بهبود عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب بدن در میگوی پاسفید غربی پیشنهادمیگردد.
Akbary P, Ali M, Gholamhosseini A, Amini khoei Z. Growth performance and fatty acid composition in shrimp, Litopenaeus vannamei fed with different concentrations of Dunaliella salina extract. isfj 2020; 29 (4) :61-71 URL: http://isfj.ir/article-1-2307-fa.html
اکبری پریا، علی محسن، غلامحسینی امین، امینی خویی زهرا. مقاله علمی-پژوهشی: عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره جلبک دونالیلا
(Dunaliella salina). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (4) :61-71
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است