1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان 2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر عباس
چکیده: (2423 مشاهده)
در این مطالعه خواص فارماکولوژیک سه گونه از ماکروجلبکهای بومی سواحل چابهار (دریای عمان) شامل: Ulva lactuca، Sargassum ilicifoliumو Nizimuddinia zanardiniبررسی شد.عصارهمتانولیازسهگونهجلبکی سبز،قرمزوقهوهایتهیهگردید. اندازهگیری میزان بتا-کاروتن، فنلی کل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPHبر اساس روشهای معمول آزمایشگاهی انجام شد. بر اساس نتایجبدست آمدهخواصآنتیاکسیدانیمتفاوتی بین جلبکها مشاهده شد. ایننتایج احتمالاًمتناسببا محتوایترکیباتآنتیاکسیدانی جلبکها بود. مقدار شاخص های مذکور در U. lactuca، S. ilicifolium و N. zanardini بترتیب برای بتاکاروتن 56/0، 048/0 و 041/0 میلیگرم در 100 گرم وزن خشک، فنول کل 206/0، 396/0 و 133/0 میلیگرماسیدگالیکبرگرموزن خشک و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزادDPPH 7/45-4/60، 6/51-8/61 و 6/9-28 درصد اندازهگیری شد. بر این اساس بیشترین مقدار بتا کاروتن در عصاره U. lactucaو بیشترین مقدار فنل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در عصاره S. ilicifoliumثبت شد (05/0p<).در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد هرسهجلبک از قابلیت بالاییبرای استفادهبهعنوانیکمادهاولیه در صنایع غذایی وداروییبرخوردار هستند.
Sarani yaztapeh E, Hosseini_tabatabaei M, Abkener A M. The compression of antioxidant activity and β-carotene extracted from three species of native algae of Oman Sea (Ulva lactuca, Sargassum ilicifolium and Nizimuddinia zanardini). isfj 2021; 29 (6) :53-63 URL: http://isfj.ir/article-1-2334-fa.html
سارانی یازتپه عیدمحمد، حسینی طباطبایی سید محمد رضا، مهدی آبکنار علی. مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه
جلبکهای بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (6) :53-63
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است