1- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران 2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده: (1441 مشاهده)
در مطالعه حاضر، به بررسی تأثیر عصاره گیاه شویددر جیره غذای ماهی گرین تروربر شاخصهای رشد و بقاء و نیز برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی پرداخته شدو میزان آلبومین، پروتئین تام، کلسترول، تری گلیسیرید و ﮔﻠﻮﮐﺰ ﭘﻼﺳﻤﺎ اندازه گیری شد. بدین منظور تعداد 180 عدد ماهی تهیه گردید و بصورت تصادفی در چهار تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/0، 5/1 و 5/2 درصد قرار گرفتند. هر 14 روز یکبار بیومتری انجام شد. بیشترین مقادیر مربوط به نرخ رشد ویژه، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، غذای مصرفی روزانه، نسبت کارایی پروتئینو کمترین میزان ضریب تبدیل غذاییدر گروه حاوی عصاره شوید 5/1 درصد مشاهده شد که از لحاظ آماری تفاوت قابل ملاحظهای با سایر تیمارها بهویژه گروه کنترل داشته است (05/0>p). از لحاظ شاخص ضریب چاقی بیشترین میزان در گروه محتوی 5/2 درصد مکمل شوید و کمترین میزان در گروه شاهد مشاهده شد که این اختلاف از لحاظ آماری معنیدار بود (05/0>p). نتایج حاصل از بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در یک دوره هشت هفتهای نشان داد که بین تیمار 5/1 درصد شوید با گروه شاهد از لحاظ مقادیر پروتئین تام، گلبولین و آلبومین اختلاف معنیداری وجود دارد (05/0>p). همچنین در تحقیق حاضر بیشترین میزان تری گلیسیرید در گروه شاهد مشاهده شد که با تیمارهای 5/2 و 5/0 درصد شوید تفاوت قابل ملاحظهای داشت (05/0>p). بیشترین و کمترین میزان گلوکز نیز بهترتیب در تیمارهای 5/1 درصد شوید و کنترل گزارش شد. در این مطالعه بهنظر میرسد، استفاده از مکمل غذایی شوید در ماهی گرین ترور میتواند در بهبود شاخصهای رشد و فراسنجههای بیوشیمیایی خون تأثیر قابل توجهی داشته باشد. نتایجاینپژوهشمیتواندکاربردگستردهایدربهبودتولیداینگونهباارزشوایجاددیدگاههاینویندرشرایط پرورشیداشتهباشد.
Nurouzi H, Choobkar N, Rezaeemanesh M. Effect of dill extract (Anethum graveolens) dietary supplementation on growth and blood biochemical indices of Green terror (Andinocara rivulatu). isfj 2022; 31 (1) :57-68 URL: http://isfj.ir/article-1-2573-fa.html
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است