[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 1 - ( 2-1403 ) ::
جلد 33 شماره 1 صفحات 132-119 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر روش‌های استخراج اسیدی، آنزیمی و فراصوت بر ویژگی‌های پلی ساکارید فوکوئیدان استخراجی از جلبک قهوه‌ای Sargassum ilicifolium
مهدی آل بوفتیله
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان
چکیده:   (546 مشاهده)
در تحقیق حاضر پلی‌‌ساکارید سولفاته فوکوئیدان با استفاده از روش‌‌های اسیدی، آنزیمی و فراصوت از جلبک قهوه‌‌ای Sargassum ilicifolium استخراج گردید. بازده استخراج مورد سنجش قرار گرفت و طیف سنجی تبدیل فوریه فرو سرخ (FTIR) برای شناسایی گروه‌‌های عاملی فوکوئیدان استخراجی مورد استفاده قرار گرفت. جهت سنجش ویژگی‌‌های ضداکسایشی از آزمون‌‌های خنثی‌کنندگی رادیکال‌‌های آزاد DPPH و قدرت کاهندگی آهن استفاده شد. ویژگی‌‌های امولسیون کنندگی فوکوئیدان استخراجی برای روغن‌‌های آفتابگردان، ذرت و کانولا نیز اندازه‌‌گیری شدند. نتایج مطالعه نشان داد که بازده استخراج در روش آنزیمی (37/11 درصد) به طور معنی‌‌داری بیشتر از روش‌‌های اسیدی (87/7 درصد) و فراصوت (07/8 درصد) بود (05/0>p). طیف سنجی FTIR نشان داد که پلی‌ساکاریدهای فوکوئیدان استخراجی دارای گروه‌‌های سولفات در فرکانس‌‌های 817 و cm-1 1249 بودند. در غلظت‌‌ 1 میلی‌گرم بر میلی لیتر، بیشترین میزان خنثی کنندگی رادیکال‌‌های آزاد DPPH (07/38 درصد) و کاهندگی آهن (167/0 جذب) در فوکوئیدان‌‌های استخراجی به روش آنزیمی اندازه‌‌گیری شد (05/0>p). ولی فوکوئیدان استخراجی به روش اسیدی دارای کمترین میزان خنثی‌کنندگی رادیکال‌‌های آزاد DPPH (42/26 درصد) و کاهندگی آهن (156/0 جذب) بود (05/0>p). در تمامی روغن‌‌های مورد استفاده، بیشترین مقدار شاخص امولسیون‌کنندگی (67/34-75/39 درصد) در فوکوئیدان‌‌های استخراجی به روش آنزیمی اندازه‌‌گیری شد. با این‌حال، مقادیر شاخص امولسیون‌کنندگی تنها در روغن ذرت دارای اختلاف معنی‌‌دار بودند (05/0>p). به طور کلی، پلی‌ساکاریدهای فوکوئیدان استخراجی با استفاده از روش‌‌های آنزیمی و فراصوت دارای بازده، ویژگی‌‌های ضداکسایشی و امولسیون‌کنندگی بهتری نسبت به نمونه‌‌های استخراجی به روش اسیدی بودند.
واژه‌های کلیدی: روش‌‌های استخراج، ترکیبات زیست فعال، پلی‌ساکاریدهای سولفاته، ویژگی‌‌های زیست فعالی، ویژگی‌‌های عملکردی
متن کامل [PDF 932 kb]   (269 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1403/2/7 | پذیرش: 1403/2/10 | انتشار: 1403/3/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alboofetileh M. Effect of acidic, enzymatic and ultrasonic extraction methods on the characteristics of fucoidan from Sargassum ilicifolium. isfj 2024; 33 (1) :119-132
URL: http://isfj.ir/article-1-2803-fa.html

آل بوفتیله مهدی. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر روش‌های استخراج اسیدی، آنزیمی و فراصوت بر ویژگی‌های پلی ساکارید فوکوئیدان استخراجی از جلبک قهوه‌ای Sargassum ilicifolium. مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (1) :119-132

URL: http://isfj.ir/article-1-2803-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 1 - ( 2-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710