[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 3 - ( 6-1403 ) ::
جلد 33 شماره 3 صفحات 131-119 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ بازارسنجی ماهیان تجاری دریایی استان خوزستان بر پایه رتبه‌بندی مطلوبیت: رویکردی نوین و روش‌‌مند
نیما شیری 1، هوشنگ انصاری1 ، محمد خسروی زاده2
1- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
چکیده:   (66 مشاهده)
پژوهش پیش‌‌رو با هدف گردآوری و وزن‌‌دهی معیارهای اثرگذار بر مطلوبیت ماهیان و ارائه یک رتبه‌‌بندی منسجم و قابل استناد برای ماهیان تجاری دریایی استان خوزستان انجام شده است. برای شناسایی معیارها از مصاحبه‌‌های نیمه ساختارمند به روش دلفی با 15 نفر از صاحب نظران استفاده شد. سپس اولویت‌بندی معیارها و غربال‌سازی زیرمعیارها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) انجام شد. به منظور رتبه‌‌بندی مطلوبیت ماهیان برای مصرف‌‌کنندگان، از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و روایی و پایایی پرسشنامه به روش‌‌های معمول تأیید گردید. نرم افزار‌‌های آماری Expert Choice و SPSS برای تحلیل داده‌‌های استخراجی از 181 پرسشنامه تکمیل شده، مورد استفاده قرار گرفتند. معیارهایی نظیر طعم و خوش خوراکی (وزن نسبی = 209/0)، کیفیت پخت (165/0)، تراکم و سختی خار (165/0)، نسبت دورریز (153/0) و قیمت (114/0)، مهم‌ترین عوامل مطلوب بودن ماهیان دریایی خوزستان از دیدگاه خبرگان هستند. گونه‌‌های راشگو (Eleutheronema tetradactylum) (وزن مطلق = 379/0)، شوریده (Otolithes ruber) (368/0)، صبیتی (Sparidentex hasta) (364/0)، هامور معمولی (Epinephelus coioides) (362/0)، حلوا سفید (Pampus argenteus) (360/0)، میش ماهی (Argyrosomus hololepidotus) (353/0)، خنوی خاکستری (Diagramma pictum) (353/0)، شهری معمولی (Lethrinus nebulosus) (351/0)، سرخوی معمولی (Lutjanus johnii) (351/0) و شیر (Scomberomorus commerson) (350/0) به‌ترتیب به عنوان برترین گزینه‌‌ها از نظر معیارهای طبخ، آماده‌سازی و پیش از آماده سازی، شناخته شدند که از نظر مصرف کنندگان مطلوبیت بیشتری دارند. یافته‌‌های این پژوهش می‌‌تواند برای نهادهای برنامه‌‌ریز در توزیع و فروش آبزیان نظیر سازمان شیلات ایران راهگشا بوده و امید است نتایج برای تولید، شکوفایی اقتصادی و نقشه راه صیادی در زمینه تنظیم بازارهای داخلی مؤثر باشد.
واژه‌های کلیدی: تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، خلیج فارس، رتبه‌‌بندی، ماهی، مصرف‌کننده، مطلوبیت
متن کامل [PDF 833 kb]   (18 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصاد شيلاتي
دریافت: 1403/5/10 | پذیرش: 1403/6/10 | انتشار: 1403/7/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shiry N, Ansari H, Khosravizadeh M. Market research on commercial marine fish in Khuzestan province based on desirability ranking: An Innovative methodological approach. isfj 2024; 33 (3) :119-131
URL: http://isfj.ir/article-1-2823-fa.html

شیری نیما، انصاری هوشنگ، خسروی زاده محمد. مقاله علمی – پژوهشی:‌ بازارسنجی ماهیان تجاری دریایی استان خوزستان بر پایه رتبه‌بندی مطلوبیت: رویکردی نوین و روش‌‌مند. مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (3) :119-131

URL: http://isfj.ir/article-1-2823-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 3 - ( 6-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4660