[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 33، شماره 6 - ( 12-1403 ) ::
جلد 33 شماره 6 صفحات 65-49 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر خوراکی سطوح مختلف کیتوزان بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌‌های ایمنی- بیوشیمیایی سرم خون فیل ‌ماهی (Huso huso) انگشت‌قد
محمود محسنی1 ، فاطمه فداکارماسوله1 ، مصطفی کرمی نسب2 ، دنیا ذاکری3
1- انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
2- 2- شرکت تولید خوراک آبزیان بهدانه شمال
3- دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (312 مشاهده)

تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کیتوزان به عنوان یک مکمل غذایی محرک رشد و ایمنی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و برخی شاخص‌‌های ‌‌خونی و سرم‌‌ شناسی بچه فیل‏ماهی پرورشی (Huso huso) طراحی و اجرا گردید. تعداد 1260 عدد ‏بچه فیل ‏ماهی (07/0±87/2 گرم) در 18 مخزن فایبر گلاس 2000 لیتری (70 عدد ماهی در هر مخزن) با شش جیره آزمایشی شامل جیره شاهد (فاقد کیتوزان، T1)، کیتوزان با مقادیر 15/0 درصد (T2)، 3/0 درصد (T3)، 45/0 درصد (T4)، 6/0 درصد (T5) و 75/0 درصد (T6) با 3 تکرار در هر تیمار به ‌‌مدت 12 هفته تغذیه شدند. وزن نهایی، شاخص رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین و ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیه شده با سطوح 45/0 درصد و بالاتر کیتوزان به طور معنی‌داری نسبت به نمونه شاهد کمتر بود (05/0p<). میزان پروتئین و چربی لاشه با افزایش میزان کیتوزان در جیره غذایی نسبت به گروه شاهد به‌ترتیب افزایش و کاهش معنی‌داری داشت (P≤0.05). شاخص‏های ایمنی لیزوزیم، کمپلمان ACH50، ایمونوگلوبولین تام و IgM نیز با افزایش میزان کیتوزان در جیره غذایی نسبت به گروه شاهد افزایش معنی‌‌داری یافت (05/0p<). در نتیجه، به منظور دستیابی به حداکثر رشد، ترکیب بهینه لاشه و شاخص‌‌های ایمنی- بیوشیمیایی خون در بچه فیل ماهی پرورشی، پیشنهاد می‏شود از میزان 6/0-45/0 درصد کیتوزان در جیره غذایی این ماهی استفاده گردد.

واژه‌های کلیدی: فیل‌ماهی، کیتوزان، رشد، ترکیب لاشه، شاخص‌‌های ‌خونی
متن کامل [PDF 867 kb]   (135 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1403/7/21 | پذیرش: 1403/12/10 | انتشار: 1403/12/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseni M, Fadakar Masouleh F, Karami Nasab M, Zakeri D. Dietary effect of different levels of chitosan on growth performance, carcass composition, and blood immune-biochemical indices of Beluga (Huso huso) fingerlings. isfj 2025; 33 (6) :49-65
URL: http://isfj.ir/article-1-2839-fa.html

محسنی محمود، فداکارماسوله فاطمه، کرمی نسب مصطفی، ذاکری دنیا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر خوراکی سطوح مختلف کیتوزان بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌‌های ایمنی- بیوشیمیایی سرم خون فیل ‌ماهی (Huso huso) انگشت‌قد. مجله علمي شيلات ايران. 1403; 33 (6) :49-65

URL: http://isfj.ir/article-1-2839-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 6 - ( 12-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4710