[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 144-137 برگشت به فهرست نسخه ها
میزان تاثیر اسانس مرزه (Satureja hortensis ) در جلوگیری از تولید سم آفلاتوکسین در غذای آبزیان
لاله یزدانپناه گوهرریزی* 1، ابوالفضل سپهداری ، عیسی شریف پور ، مصطفی شریف روحانی ، داوود درویشی
چکیده:   (10993 مشاهده)

این تحقیق بمنظور بررسی امکان استفاده از مواد طبیعی از قبیل اسانس مرزه در

 جلوگیری از تولید آفلاتوکسین در خوراک آبزیان در سال90- 1389 انجام گردید. پس از تهیه اسانس مرزه و اندازه‌گیری میزان مواد موثره از قبیل تیمول و کارواکرول با روش GC، ابتدا میزان بالاترین اثرگذاری اسانس را بر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس در محیط کشت PDA بررسی و سپس در خوراک آبزیان مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا میزان 300 گرم از نمونه خوراک آبزیان را درظروف درب‌دار ریخته و سپس نمونه‌ها توسط دستگاه اتوکلاو استریل گردیدند و مقدار 2 سی‌سی از سوسپانسیون قارچ به نمونه‌های خوراک اسپری شد. سپس غلظت‌های مختلف اسانس (0، 300، 400، 500 و 600 ( به میزان 3 سی‌سی در 3 تکرار به خوراک افزوده گردید. نمونه‌ها در دمای با میانگین (± انحراف معیار) 2±28 درجه سانتیگراد انکوبه گردیدند. پس از اتمام هر دوره در مقاطع 20، 40 و 60 روزه بصورت تصادفی از ظروف نمونه‌برداری و برای اندازهگیری میزان تولید آفلاتوکسین‌های B1، B2، G1 و G2 به آزمایشگاه ارسال گردید. نتایج نشان دادند که اسانس مرزه در غلظت‌های ppm500 و بالاتر، دارای خاصیت ضد قارچی قوی برعلیه آسپرژیلوس فلاووس می‌باشد و میزان تولید آفلاتوکسین B1 راپس از60 روز به حدود صفرمی‌رساند.

 

ppm
واژه‌های کلیدی: تغذیه آبزیان، گیاهان دارویی، سموم قارچی
متن کامل [PDF 183 kb]   (3639 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/4/29 | پذیرش: 1394/4/6 | انتشار: 1394/4/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdanpanah Goharrizi L, Sepahdari A, Sharifpour E, Sharifrohani M, Darvishi D. Evaluation inhibitory effect of essential oil Savory (Satureja hortensis) in food fish . isfj 2012; 21 (3) :137-144
URL: http://isfj.ir/article-1-836-fa.html

یزدانپناه گوهرریزی لاله، سپهداری ابوالفضل، شریف پور عیسی، شریف روحانی مصطفی، درویشی داوود. میزان تاثیر اسانس مرزه (Satureja hortensis ) در جلوگیری از تولید سم آفلاتوکسین در غذای آبزیان . مجله علمي شيلات ايران. 1391; 21 (3) :137-144

URL: http://isfj.ir/article-1-836-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645