[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 31، شماره 1 - ( 2-1401 ) ::
جلد 31 شماره 1 صفحات 68-57 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر مکمل‌سازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu)
حسین نوروزی، نسرین چوبکار*، محیا رضایی منش
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (282 مشاهده)
در مطالعه حاضر، به بررسی تأثیر عصاره گیاه شوید در جیره غذای ماهی گرین ترور بر شاخصهای رشد و بقاء و نیز برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی پرداخته شد و میزان آلبومین، پروتئین تام، کلسترول، تری گلیسیرید و ﮔﻠﻮﮐﺰ ﭘﻼﺳﻤﺎ اندازه گیری شد. بدین منظور تعداد 180 عدد ماهی تهیه گردید و بصورت تصادفی در چهار تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/0، 5/1 و 5/2 درصد قرار گرفتند. هر 14 روز یکبار بیومتری انجام شد. بیشترین مقادیر مربوط به نرخ رشد ویژه، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، غذای مصرفی روزانه، نسبت کارایی پروتئین و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه حاوی عصاره شوید 5/1 درصد مشاهده شد که از لحاظ آماری تفاوت قابل ملاحظه‌ای با سایر تیمارها بهویژه گروه کنترل داشته است (05/0>p). از لحاظ شاخص ضریب چاقی بیشترین میزان در گروه محتوی 5/2 درصد مکمل شوید و کمترین میزان در گروه شاهد مشاهده شد که این اختلاف از لحاظ آماری معنیدار بود (05/0>p). نتایج حاصل از بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در یک دوره هشت هفته‌ای نشان داد که بین تیمار 5/1 درصد شوید با گروه شاهد از لحاظ مقادیر پروتئین تام، گلبولین و آلبومین اختلاف معنی‌داری وجود دارد (05/0>p). همچنین در تحقیق حاضر بیشترین میزان تری گلیسیرید در گروه شاهد مشاهده شد که با تیمارهای 5/2 و 5/0 درصد شوید تفاوت قابل ملاحظه‌ای داشت (05/0>p). بیشترین و کمترین میزان گلوکز نیز به‌ترتیب در تیمارهای 5/1 درصد شوید و کنترل گزارش شد. در این مطالعه به‌نظر می‌رسد، استفاده از مکمل غذایی شوید در ماهی گرین ترور می‌تواند در بهبود شاخص‌های رشد و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون تأثیر قابل توجهی داشته باشد. نتایج این پژوهش می‌تواند کاربرد گسترده‌ای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاه‌های نوین در شرایط پرورشی داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: شوید، سیچلاید، مکمل رشد، جیره غذایی، شاخص‌های رشد، پارامترهای خونی
متن کامل [PDF 701 kb]   (110 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1400/10/15 | پذیرش: 1401/2/10 | انتشار: 1401/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nurouzi H, Choobkar N, Rezaeemanesh M. Effect of dill extract (Anethum graveolens) dietary supplementation on growth and blood biochemical indices of Green terror (Andinocara rivulatu). isfj. 2022; 31 (1) :57-68
URL: http://isfj.ir/article-1-2573-fa.html

نوروزی حسین، چوبکار نسرین، رضایی منش محیا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر مکمل‌سازی عصاره گیاه شوید (Anethum graveolens) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشدی و بیوشیمیایی خون ماهی تزیینی گرین ترور (Andinocara rivulatu). مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (1) :68-57

URL: http://isfj.ir/article-1-2573-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 1 - ( 2-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4419