Journal archive for Google Scholar Robot!

ISFJ

مجله علمی شیلات ایران



Volume 30, Number 6 (2021-12)


Production of dietary low-fat spread using pectin and gelatin extracted from silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) skin and its evaluation during 5 weeks at refrigerated storage
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تهیه پخشینه رژیمی با استفاده از پکتین و ژلاتین حاصل از پوست کپور نقره‌‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) و ارزیابی آن طی پنج هفته نگهداری در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation growth, biomass and pigment contents of Dunaliella salina cultivated in deep aquifer well waters of Sistan
مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی میزان رشد، ‌‌توده زنده و محتوای رنگدانه‌‌های جلبک Dunaliella salina پرورش یافته در آبهای ژرف سیستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of nanoparticles selenium, vitamins C and E on growth indices, food efficiency, nonspecific immune system indices and liver enzymes in juvenile Huso huso
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تأثیر نانوذره سلنیوم، ویتامین‌های C و E ریزپوشانی شده بر عملکرد رشد، شاخص‌های ایمنی و آنزیم‌های کبدی فیل‌ماهی (Huso huso) پرورشی جوان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of microplastic pollution in the Southern Caspian Sea Coastal Sediments
مقاله علمی – پژوهشی:‌ بررسی آلودگی میکروپلاستیک در رسوبات بستر ناحیه ساحلی جنوب دریای خزر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Nanoencapsulation of bioactive peptides from shrimp wastes enzymatic hydrolysis with combined coating of nanoliposome-chitosan and evaluation of antibacterial, antioxidant and antihypertensive activity of the product
مقاله علمی – پژوهشی:‌ نانو ریزپوشانی پپتیدهای زیست‌‌فعال حاصل از آبکافت آنزیمی ضایعات میگو با پوشش ترکیبی نانولیپوزوم-کیتوزان و ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی، آنتی‌‌اکسیدانی و ضد فشار خونی محصول
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of modified atmosphere packaging and fennel essential oil on the growth of aerobic and anaerobic bacteria’s and quality properties of fresh rainbow trout
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده و اسانس رازیانه بر رشد باکتری‌های هوازی و بی‌هوازی و خواص کیفی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان تازه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

A comparison of the proximate compositions and amino acids profiles of protein hydrolysates produced from fishmeal effluents (stickwater), fishmeal and muscle of Anchovy sprat
مقاله علمی – پژوهشی:‌ مقایسه ترکیب تقریبی و پروفایل اسیدهای آمینه پروتئین‌‌های هیدرولیز شده گوشت، آرد و پساب کارخانه آرد ماهی (استیک واتر) ماهی کیلکای آنچووی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of some risk factors on the rainbow trout production with emphasis on water microbial indices and heavy metals of farms along the Haraz River
مقاله علمی – پژوهشی:‌ برخی عوامل خطرساز بر تولید ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان با تأکید بر شاخص‌‌های میکروبی و فلزات سنگین آب مزارع حاشیه رودخانه هراز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of growth rate, survival and deformity due to triploid induction in Rainbow trout by heat shock
مقاله علمی – پژوهشی:‌بررسی رشد، زنده مانی و بد‌شکلی ناشی از القاء تریپلوئیدی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌وسیله شوک گرمایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of different levels of locust meal (Schistocerca gregaria) replacement on growth function, survival, biochemical composition and intestinal digestive enzymes of rainbow trout fingerling (Oncorhynchus mykiss)
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات سطوح مختلف جایگزینی پودر ملخ صحرایی (Schistocerca gregaria) بر عملکرد رشد، بقا، ترکیبات بیوشیمیایی و آنزیم‌‌های هضمی روده بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles